30/07/2023 31/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στην ορεινή περιοχή του Αγίου Βλασίου, που υπάγεται στον Δήμο Αγρινίου, στο χωριό Χούνη. Η Χούνη είναι συγκρότημα ορεινών συνοικισμών επάνω στο Παναιτωλικό όρος, στον δρόμο από το Αγρίνιο προς το Καρπενήσι και απέχει 2 ώρες από την έδρα της...
30 Ιουλίου, 2023 - 18:38
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 1:13

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων και των ιχθύων

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στην ορεινή περιοχή του Αγίου Βλασίου, που υπάγεται στον Δήμο Αγρινίου, στο χωριό Χούνη. Η Χούνη είναι συγκρότημα ορεινών συνοικισμών επάνω στο Παναιτωλικό όρος, στον δρόμο από το Αγρίνιο προς το Καρπενήσι και απέχει 2 ώρες από την έδρα της Μητροπόλεως, την Ναύπακτο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον κεντρικό Ναό του χωριού, που είναι αφιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Ο παλαιός αυτός Ναός λόγω σεισμού είχε ανάγκη επισκευής. Με τις ενέργειες του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Κοντογιώργου, του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου που αποτελείται από τους: Γεώργιο Κούρτη του Δημητρίου, Μιχαήλ Παπαζαχαρία του Κωνσταντίνου, Σπυρίδωνα Κούρτη του Κωνσταντίνου και Μάρθα Κούρτη, και των κατοίκων του χωριού, ο Ναός σήμερα είναι ανακαινισμένος και εξωραισμένος.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερείς, π. Παναγιώτης Σαβελώνας, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Βλασίου, ο π. Θωμάς Ντούπης, ο εφημέριος του Ναού, π. Κωνσταντίνος Κοντογιώργος και ο Διάκονος π. Παίσιος Παρασκευάς.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα στο οποίο γινόταν λόγος για τον πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων. Υπογράμμισε τρία σημεία:

Το πρώτο, ότι πολύς λαός ακολουθούσε τον Χριστό, ακόμη και στην έρημο, επειδή αισθανόταν την αγάπη Του και το ενδιαφέρον Του γι’ αυτούς. Αυτό δείχνει ότι είναι πνευματικός Βασιλεύς και αγαπά τον λαό Του.

Το δεύτερο είναι, ότι ομιλούσε και θεράπευε τους αρρώστους, πράγμα που δείχνει ότι είναι Προφήτης και Ιατρός, ικανοποιώντας τις πνευματικές και σωματικές ανάγκες τους.

Το τρίτο είναι, ότι ευλόγησε τα πέντε ψωμιά, που πολλαπλασιάστηκαν και αυτό προτυπώνει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, που σημαίνει ότι ενεργεί ως Αρχιερεύς.

Καταλήγοντας είπε ότι ο Χριστός διά της Εκκλησίας, που είναι το Σώμα Του, και διά των Αρχιερέων εξακολουθεί να εργάζεται ως Πνευματικός Άρχοντας, ως Προφήτης και ως Αρχιερεύς. Αλλά και κάθε Χριστιανός πρέπει να εξουσιάζη στα πάθη του, να προσεύχεται και να προσφέρεται θυσιαστικά για τον Θεό και τους αδελφούς του.

Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της κοινότητας Τ.Δ Ποταμούλας κ. Ανδρώνης Δημήτριος, ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαργιάδας κ. Κωνσταντίνος Βραχωρίτης, ο Διοικητής του Α.Τ Αγίου Βλασίου κ. Δημήτριος Σακαβέλας, η κυρία Σταματία Καραβάνα-Τασούλη, εκπρόσωπος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Χούνης και ο Πρόεδρος του χωριού.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συναντήθηκε με τους χωριανούς της Χούνης σε καφενείο του χωριού και συζήτησαν διάφορα θέματα. Επίσης, επισκέφθηκε και το χωριό Άγιος Βλάσιος, όπου και χαιρέτησε τους ευρισκομένους στα καφενεία του χωριού.

Περισσότερες φωτoφραφίες:


H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων