29/01/2023 30/01/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου την Κυριακή της Χαναναίας, 29 Ιανουαρίου 2023 Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον λόγο του Χριστού που είπε στην Χαναναία γυναίκα, «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις, γενηθήτω σοι ως θέλεις», δηλαδή μακάρισε την πίστη της....
29 Ιανουαρίου, 2023 - 19:37
Τελευταία ενημέρωση: 30/01/2023 - 4:08

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για τον λόγο του Χριστού προς την Χαναναία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για τον λόγο του Χριστού προς την Χαναναία

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου την Κυριακή της Χαναναίας, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στον λόγο του Χριστού που είπε στην Χαναναία γυναίκα, «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις, γενηθήτω σοι ως θέλεις», δηλαδή μακάρισε την πίστη της.

Στην συνέχεια ανέπτυξε δύο σημεία που εκφράζουν την δική μας πίστη. Το πρώτο τι πρέπει να ζητάμε από τον Χριστό. Να προσευχόμαστε με το «Κύριε ελέησον» και να το κάνουμε με ταπείνωση και πόνο. Ο ιερός Νικόλαος Καβάσιλας γράφει ότι αυτό το «Κύριε ελέησον», που λέμε σε κάθε αίτηση στην Θεία Λειτουργία, είναι «καταδίκων αίτημα», ζητάμε έλεος όχι από το δίκαιό μας, αλλά από την φιλανθρωπία του Θεού, είναι δε και αίτημα ευχαριστίας, και εξομολογήσεως και ελέους να τύχουμε της Βασιλείας Του.

Το δεύτερο σημείο που ανέπτυξε είναι πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις απαντήσεις του Χριστού στις προσευχές μας, αφού άλλοτε σιωπά και άλλοτε φαίνεται ότι απαντά με διαφορετικό τρόπο. Είπε ότι και στην σιωπή του Χριστού πρέπει να επιμένουμε και τον περιφρονητικό λόγο του Χριστού πρέπει να αποδεχόμαστε.

Κατέληξε ότι σήμερα έχουμε πολλές κρίσεις, αλλά η μεγαλύτερη κρίση είναι η κρίση της πίστεως. Δεν έχουμε την πίστη που θα έπρεπε να έχουμε ως Χριστιανοί.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Ευεργετών και Δωρητών της πόλεως Ναυπάκτου. Είπε ότι τιμούμε τους πολλούς Ευεργέτες που προήλθαν από μία μικρή πόλη και επαρχία, πράγμα που δείχνει την δυναμικότητα και την παράδοσή της.

Το σημαντικό είναι ότι κάθε χρόνο δίνεται το ποσό των 50-60.000 ευρώ και τα τελευταία χρόνια δόθηκαν περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ για υποτροφίες και διάφορες κοινωνικές προσφορές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων