18/02/2024 18/02/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στο χωριό Άγιος Βλάσιος της ομώνυμης Μητροπολιτικής Περιφέρειας, υπαγόμενο στον Δήμο Αγρινίου, την Κυριακή της Χαναναίας, 18 Φεβρουαρίου 2024. Απέχει δύο ώρες από την Ναύπακτο και η διαδρομή είναι μέσω Μεσολογγίου και Αγρινίου προς την Ευρυτανία. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερείς της περιοχής π. Παναγιώτης...
18 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:12
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2024 - 17:31

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στον Άγιο Βλάσιο Αγρινίου την Κυριακή της Χαναναίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στον Άγιο Βλάσιο Αγρινίου την Κυριακή της Χαναναίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στο χωριό Άγιος Βλάσιος της ομώνυμης Μητροπολιτικής Περιφέρειας, υπαγόμενο στον Δήμο Αγρινίου, την Κυριακή της Χαναναίας, 18 Φεβρουαρίου 2024. Απέχει δύο ώρες από την Ναύπακτο και η διαδρομή είναι μέσω Μεσολογγίου και Αγρινίου προς την Ευρυτανία.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν οι Ιερείς της περιοχής π. Παναγιώτης Σαβελώνας, Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Βλασίου, π. Γεώργιος Στρογγύλης, π. Νικόλαος Αποστολόπουλος, ο εφημέριος του χωριού π. Κωνσταντίνος Κοντογιώργος και ο Διάκονος π. Αντώνιος Αντωνιάδης. Έψαλλαν οι ιεροψάλτες Ιωάννης Φεγγούλης, Λεωνίδας Γαρουφαλής, Σπυρίδων Μέντζιος και άλλοι.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ομίλησε πάνω στο αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, που προέρχεται από την Β΄ προς Κορινθίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου.

Γίνεται λόγος για το ότι ο άνθρωπος που βαπτίζεται και ζη την εν Χριστώ ζωή είναι ναός του ζώντος Θεού, μέσα στον οποίο κατοικεί ο Θεός, και τότε ο άνθρωπος ανήκει στον λαό του Θεού.

Έπειτα το ανάγνωσμα αναφέρεται στο πως γίνεται κανείς ζωντανός ναός του Θεού. Ο Απόστολος Παύλος συνιστά να απομακρυνθούν οι άνθρωποι από κάθε ακαθαρσία και τότε θα γίνουν υιοί και θυγατέρες του Θεού και σε αυτούς ο Θεός θα είναι Πατέρας. Και καταλήγει με προτροπές προς τους Χριστιανούς να καθαρίσουν τους εαυτούς τους από κάθε τι που μολύνει το σώμα και την ψυχή, ώστε να ζήσουν την αγία ζωή με φόβο Θεού.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος είπε ότι αυτά τα αναγνώσματα που διαβάζονται στην Εκκλησία δεν είναι για να μας θυμίζουν το παρελθόν, αλλά για να μας διδάξουν και να μας δείξουν ποια είναι η Χριστιανική ζωή και πως πρέπει να ζούμε. Πρέπει να γίνουμε ζωντανοί ναοί του Θεού με την κάθαρση, την αγιωσύνη και τον φόβο του Θεού.

Κατέληξε ότι, δυστυχώς, στις ημέρες μας οι άνθρωποι ζούν τον Χριστιανισμό εκκοσμικευμένα, δεν αισθάνονται το σώμα τους ως ναό του ζώντος Θεού, αντίθετα μάλιστα το αισθάνονται ως χώρο παθών και αμαρτιών. Συμβιβάζουν την Χριστιανική ζωή με την κοσμική ζωή και καυχώνται γι’ αυτό. Γι’αυτό χρειαζόμαστε αναθεώρηση της ζωής μας, να τηρούμε τις εντολές του Θεού για να είμαστε ζωντανοί ναοί του Θεού και να είμαστε υιοί και θυγατέρες Του, και Αυτός να είναι Πατέρας μας.

 Δείτε το θείο κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου:

Πριν την απόλυση, και μετά από εισήγηση του εφημερίου π. Κωνσταντίνου Κοντογιώργου, ο Σεβασμιώτατος βράβευσε τρεις Επιτρόπους της Ενορίας για την ανιδιοτελή προσφορά τους και την σημαντική βοήθεια που προσφέρουν στο ενοριακό έργο.

Στην Θεία Λειτουργία, μεταξύ των άλλων παρευρέθηκαν ο κ. Κωνσταντίνος Ζώης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγρινίου, η αντιδήμαρχος κ. Γεωργία Μπόκα, ο κ. Κωνσταντίνος Βραχωρίτης Δημοτικός Σύμβουλος και ο τοπικός Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Πολυχρόνης.

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους της περιοχής στον καφέ που προσφέρθηκε σε καφενείο στην πλατεία του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων