16/01/2023 16/01/2023 Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Ομόνοια Ναυπάκτου», ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης που ανήκει στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου. Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του για...
16 Ιανουαρίου, 2023 - 8:30
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2023 - 8:44

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ευλόγησε Βασιλόπιτες στην Ναύπακτο

Διαδώστε:
Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος ευλόγησε Βασιλόπιτες στην Ναύπακτο

Το Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2023, στις 6.30 το απόγευμα ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου  κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Ομόνοια Ναυπάκτου», ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης που ανήκει στο Παπαχαραλάμπειο Στάδιο της Ναυπάκτου.

Ο Σεβασμιώτατος σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του για τα παιδιά που αθλούνται και τα προέτρεψε να αθλούνται, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό ότι ανήκουν σε μια ομάδα με το όνομα «Ομόνοια» και μαθαίνουν μέσα από τα ομαδικά κυρίως παιχνίδια να αθλούνται και στην συνεργασία, ώστε να έχουν ως σύνολο καλά αποτελέσματα. Τους ευχήθηκε, κλείνοντας, καλή χρονιά, για το καλό του Συλλόγου τους, αλλά και της Ναυπάκτου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αντώνιος Σχοινάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του, την ευλογία της Βασιλόπιτας και τα λόγια που είπε στον χαιρετισμό του και κάλεσε κατόπιν να χαιρετίσουν την εκδήλωση οι υπόλοιποι παρόντες στην τελετή επίσημοι: ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας κ. Κωνσταντίνος Τσουκαλάς, ο Πρόεδρος του Παπαχαραλαμπείου Σταδίου κ. Γεώργιος Μίχος και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Οι μικροί και οι μεγάλοι αθλητές της «Ομόνοιας» γέμισαν την κερκίδα του γηπέδου και ανταποκρίνονταν με χειροκροτήματα στους χαιρετισμούς των επισήμων και στις  ευχαριστίες του Προέδρου ονομαστικά στους προπονητές και σε άλλους συνεργάτες της «Ομόνοιας».

***

Ο Σεβασμιώτατος, την ίδια ημέρα στις 9μ.μ., ευλόγησε και έκοψε την Βασιλόπιτα του Συλλόγου Ευρυτάνων Ναυπακτίας «Παναγία η Προυσιώτισσα», προσκεκλημένος από τον Πρόεδρό του κ. Χαρίλαο Χρήστου.

Ο Σύλλογος των Ευρυτάνων με τον δραστήριο Πρόεδρό του κάνει πάντα αισθητή την παρουσία του στην περιοχή της Ναυπακτίας. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι Δήμαρχοι Ναυπακτίας κ. Β. Γκίζας και Δωρίδος κ. Γ. Καπεντζώνης, Αντιδήμαρχοι των δύο Δήμων, εκπρόσωποι συλλόγων που συνδέονται με την Ευρυτανία και πολλά μέλη του Συλλόγου Ευρυτάνων της Ναυπάκτου.

Ο Σεβασμιώτατος στο χαιρετισμό του επισήμανε ότι μετά από τρία χρόνια μας δίνεται η δυνατότητα να βρεθούμε στην εκδήλωση αυτή, η οποία δίνει την αφορμή της επικοινωνίας, αλλά πρέπει να γίνεται και αφορμή κοινωνίας μεταξύ μας, με το να λύνονται προβλήματα και να αναθερμαίνονται οι σχέσεις.

***

Το πρωί της Κυριακής, 15 Ιανουαρίου 2023, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος, προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, λειτούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του αγίου Σπυρίδωνος Μεσολογγίου όπου τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά. Με τον Σεβ. Μητροπολίτης μας συλλειτούργησαν ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός και ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος.

***

Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Nafs της Ναυπάκτου η τελετή της ευλογίας και κοπής της Βασιλοπίτας του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  Ναυπάκτου, η οποία συνδέθηκε με την απονομή τιμητικών πλακετών στον Σεβ. Μητροπολίτη  κ. Ιερόθεο και στον κ. Ιωάννη Ράπτη, για την προσφορά τους στον Ερυθρό Σταυρό, ως πρόεδροι του Τοπικού Παραρτήματος, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Την ανακοίνωση της απονομής των τιμητικών πλακετών έκανε η πρόεδρος του Παραρτήματος κ. Μαγδαληνή Παπακωστοπούλου και την  απονομή ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Αντώνιος Αυγερινός, ο οποίος ήλθε στην Ναύπακτο γι’ αυτήν την εκδήλωση και εντυπωσίασε τους παρόντες με τον δυνατό λόγο του και τις καθαρές θέσεις του για μέλλον του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα αναφέρθηκε σύντομα στα 21 χρόνια που ήταν πρόεδρος του Παραρτήματος Ναυπάκτου, που το ανασυγκρότησε και με συνεργάτες την κ. Χάιδω Πελέκη, την κ. Μάρω Ρέππα, την κ. Ζιζή Δράκου, τον κ. Γεράσιμο Κουταβά, τον κ. Γιάννη  Ράπτη, την Βασιλική Πριμικύρη κ.α. το κράτησαν ζωντανό, με δραστηριότητες, διδάσκουσα και γραμματέα, με δικές του δυνάμεις, χωρίς να έχη ενίσχυση από την κεντρική διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Τώρα όμως τα πράγματα με Πρόεδρο τον κ. Αντώνιο Αυγερινό έχουν αλλάξει και το μέλλον του θα είναι πολύ καλύτερο. Ο Σεβασμιώτατος είπε ότι όταν πρώτη φορά επισκέφθηκε τον κ. Αυγερινό μαζί με τον κ. Ράπτη συνάντησε έναν «πρόεδρο επαναστάτη», που ενδιαφερόταν δραστήρια για την διαφάνεια και την ανασυγκρότηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Κλείνοντας δήλωσε ότι σε ο,τι χρειασθή η νέα διοίκηση του Παραρτήματος θα τον βρούν συμπαραστάτη.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Κωνσταντόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αθ. Μαυρομμάτης ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Β. Γκίζας, Αντιδήμαρχοι, πολιτευτές και πολλά μέλη, εθελοντές και φίλοι του Παραρτήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ναύπακτο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων