06/11/2022 06/11/2022 Την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος. Ο Ιεράρχης λειτούργησε για τους πολύτεκνους και διάβασε την Εγκύκλιό του για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή...
06 Νοεμβρίου, 2022 - 16:18
Τελευταία ενημέρωση: 06/11/2022 - 16:26

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος λειτούργησε και προσευχήθηκε για τους πολύτεκνους στο Αγρίνιο

Διαδώστε:
Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος λειτούργησε και προσευχήθηκε για τους πολύτεκνους στο Αγρίνιο

Την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας τέλεσε σήμερα, Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος.

Ο Ιεράρχης λειτούργησε για τους πολύτεκνους και διάβασε την Εγκύκλιό του για την Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού που θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2022.

Αναλυτικότερα, ο  Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου. Πριν την απόλυση ευλόγησε την αρτοκλασία που προσέφερε ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και ευχήθηκε υπέρ υγείας του Προέδρου και των μελών του Συλλόγου.

Εξέφρασε τη χαρά του γιατί έκανε την τελευταία του Θεία Λειτουργία ως Τοποτηρητής στην πόλη του Αγρινίου και σε αυτόν τον Ιερό Ναό και μάλιστα για να προσευχηθούμε όλοι για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Τόνισε ότι και ο ίδιος προέρχεται από πολύτεκνη οικογένεια και μάλιστα ο πατέρας του είχε σωματικές ασθένειες από τον τραυματισμό του στον πόλεμο του 1940, οπότε και γνωρίζει εκ των έσω τα προβλήματα των πολυτέκνων οικογενειών.

Επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί προσοχή και ενδιαφέρον στην οικογένεια και μάλιστα την πολύτεκνη. Η καλή οικογένεια είναι το πνευματικό ανοσολογικό σύστημα της κοινωνίας μας. Τα πιο πολλά παραβατικά προβλήματα, σήμερα, προέρχονται όταν δεν λειτουργεί καλά η οικογένεια.

 

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γεώργιος Παπαναστασίου, ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνος Καραγκούνης, Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αγρινίου, ο Πρόεδρος κ. Δημήτρης Ντάουλας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Πολυτέκνων και Περιχώρων και πλήθος πιστών χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων