11/04/2024 12/04/2024 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ύστερα από πρόσκληση της δημοσιογράφου κ. Βίκυς Φλέσσα, συμμετείχε σε συζήτηση στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το πρωί της Πέμπτης 11ης Απριλίου 2024. Συγκεκριμένα, συζήτησε με την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, κ. Φλώρα Καραγιάννη, και τον καθηγητή της Αρχαιολογίας...
11 Απριλίου, 2024 - 21:50
Τελευταία ενημέρωση: 12/04/2024 - 0:06

Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Διαδώστε:
Ο Ναυπάκτου Ιερόθεος στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, ύστερα από πρόσκληση της δημοσιογράφου κ. Βίκυς Φλέσσα, συμμετείχε σε συζήτηση στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών το πρωί της Πέμπτης 11ης Απριλίου 2024.

Συγκεκριμένα, συζήτησε με την Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τα Βυζαντινά και μεταβυζαντινά μνημεία, κ. Φλώρα Καραγιάννη, και τον καθηγητή της Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Αθανάσιο Σέμογλου, το θέμα: «Oικουμενικό Βυζάντιο: Μια προκλητική συνύπαρξη».

Την συζήτηση διηύθυνε η φιλόλογος και δημοσιογράφος κ. Βίκυ Φλέσσα.

Κατά την συζήτηση τέθηκαν σοβαρά θέματα, όπως: τι είναι το Βυζάντιο, το όνομα Χριστιανική Ρωμαική Αυτοκρατορία, η συνάντηση μεταξύ του Ελληνικού πολιτισμού, της Χριστιανικής θεολογίας και του Ρωμαικού δικαίου, η μεγάλη αξία της τέχνης, της Βυζαντινής αγιογραφίας και ναοδομίας, η υψηλή στρατηγική των Βυζαντινών-Ρωμαίων κ. α, και γενικά της πολιτιστικής παράδοσης του Βυζαντίου-Ρωμανίας, που επηρέασε την Δύση και την Ανατολή.

Μεταξύ των άλλων παρουσιάστηκε η προσφορά της Χριστιανικής Ρωμαικής Αυτοκρατορίας-Βυζαντίου στην Οικουμένη και η αξία του πολιτισμού της, που υπάρχει μέχρι σήμερα στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Η συζήτηση υπήρξε γόνιμη και αλληλοσυμπληρωματική και εκινείτο σε υψηλό επιστημονικό επίπεδο, ο δε συντονισμός της συζήτησης ήταν άψογος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων