09/08/2021 09/08/2021 Το Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Έδεσσα, προκειμένου να συμμετάσχη στον εορτασμό του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος. Την παραμονή της εορτής στον Ιερό...
09 Αυγούστου, 2021 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 09/08/2021 - 23:00

Οι ομοιότητες του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Διαδώστε:
Οι ομοιότητες του Αγίου Καλλινίκου Εδέσσης με τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό

Το Σαββατοκύριακο 7-8 Αυγούστου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος επισκέφθηκε την Έδεσσα, προκειμένου να συμμετάσχη στον εορτασμό του αγίου Καλλινίκου Εδέσσης, προσκεκλημένος του οικείου Ιεράρχου Σεβασμιωτάτου κ. Ιωήλ. Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης οι Σεβ. Μητροπολίτες Ατλάντας κ. Αλέξιος και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος.

Την παραμονή της εορτής στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης τελέσθηκε μέγας πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου, ο οποίος μίλησε για τον άγιο Καλλίνικο Εδέσσης ως εκκλησιαστικό ηγέτη της εποχής μας και παρουσίασε τα χαρακτηριστικά του αληθινού ηγέτη.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Ατλάντας κ. Αλεξίου.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος, μιλώντας για τις ομοιότητες του αγίου Καλλινίκου με τον συμπατριώτη του άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, στην ανακήρυξη της αγιότητας του οποίου συνέβαλε ενεργά ο άγιος Καλλίνικος.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

 

Επίσης ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος ευχαρίστησε και επήνεσε τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ για ο,τι έκανε προς τον σκοπό της ανακηρύξεως του αγίου Καλλινίκου αλλά και για ο,τι συνεχίζει να κάνη για την καθιέρωση της λαμπρής μνήμης του και με επίκεντρο την Έδεσσα, αλλά και σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μεταξύ αυτών των ενεργειών είναι η κατασκευή μεγαλοπρεπέστατου προσκυνηταρίου για την εικόνα και μια λειψανοθήκη του αγίου Καλλινίκου, οι λειψανοθήκες για την τιμία κάρα και το χέρι του Αγίου, η διάδοση των λειψάνων του σε άλλες Ιερές Μητροπόλεις, κλπ.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Εδέσσης κ. Δημ. Γιάννου, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπ. Κωνσταντάρας, ο Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιορδάνης Τζαμτζής κ.α.

Δεῖτε Φωτογραφίες ἀπό τόν Ἑσπερινό

Δεῖτε Φωτογραφίες ἀπό τήν Λειτουργία

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων