19/12/2022 20/12/2022 Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αντιρρίου, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Σχολείου κ. Αριστείδη Λουκόπουλο, δασκάλες και την μουσικό του Σχολείου ήλθαν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, στην Ναύπακτο και έψαλαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το πρωί της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2022....
19 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:52
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2022 - 0:21

Οι πρώτοι φετινοί καλαντιστές τα έψαλαν στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Οι πρώτοι φετινοί καλαντιστές τα έψαλαν στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου

Μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Αντιρρίου, συνοδευόμενοι από τον διευθυντή του Σχολείου κ. Αριστείδη Λουκόπουλο, δασκάλες και την μουσικό του Σχολείου ήλθαν στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, στην Ναύπακτο και έψαλαν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιερόθεο τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το πρωί της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2022.

Τα παιδιά με υποδειγματική τάξη γέμισαν τον προθάλαμο του Γραφείου του Μητροπολίτη, έστησαν το αρμόνιο και ενώπιον του Σεβασμιωτάτου έψαλαν με ωραίες φωνές, συντονισμένα στον ρυθμό που έδινε η μουσικός τους με το αρμόνιο και ένας μαθητής με το τουμπερλέκι, παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και τα κάλαντα όπως ψάλλονται στις μέρες μας.

Ο Σεβασμιώτατος έδωσε τις ευχές του στα παιδιά και τους δασκάλους τους, τους ευχαρίστησε και τους συνεχάρη για την πρωβουλία τους και την πολύ καλή απόδοση των καλάντων. Στο τέλος του δώρισαν ένα μικρό χριστουγεννιάτικο δένδρο, για την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Γραφείου του και το βιβλίο «Εκπαίδευση και Οικονομική Ανάπτυξη για την Αειφορία», ένας από τους συγγραφείς του οποίου είναι ο διευθυντής του Σχολείου κ. Αριστείδης Λουκόπουλος. Ο Σεβασμιώτατος τους υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθή το Σχολείο τους για την κοπή της Βασιλόπιττας και τότε θα τους δωρίση και αυτός το τελευταίο βιβλίο του, για το οποίο τους είπε με λίγα λόγια ποιο είναι το περιεχόμενό του.

Φεύγοντας τα παιδιά έλαβαν ένα κέρασμα, ως μικρό ανταπόδομα της ωραίας ατμόσφαιρας που δημιούργησαν ως οι πρώτοι φετινοί καλαντιστές στο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων