10/11/2022 10/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, στον Πλατανίτη Ναυπάκτου. Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από το ψαλμικό χωρίο, «Οι ιερείς σου ενδύσονται δικαιοσύνην και οι όσιοί σου αγαλλιάσονται» και ανέπτυξε ότι αυτό ισχύει για τον άγιο Νεκτάριο, ο...
10 Νοεμβρίου, 2022 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2022 - 9:23

Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου στον Πλατανίτη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Πανήγυρη Αγίου Νεκταρίου στον Πλατανίτη Ναυπάκτου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην Πανήγυρη του Αγίου Νεκταρίου, στον Πλατανίτη Ναυπάκτου.

Ο Σεβασμιώτατος έλαβε αφορμή από το ψαλμικό χωρίο, «Οι ιερείς σου ενδύσονται δικαιοσύνην και οι όσιοί σου αγαλλιάσονται» και ανέπτυξε ότι αυτό ισχύει για τον άγιο Νεκτάριο, ο οποίος ήταν γεμάτος από τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος και οι όσιοι του Θεού χαίρονταν για αυτόν.

Ειδικότερα ανέφερε ότι ο Άγιος επισκέφθηκε το Άγιον Όρος το καλοκαίρι του 1898, όπου παρέμεινε τρεις μήνες, πήγε σε πολλά Μοναστήρια και στην έρημο του Αγίου Όρους, κυρίως συνδέθηκε πνευματικά με τον άγιο Δανιήλ τον Κατουνακιώτη, με τον οποίο αντήλλαξε επιστολές. Μάλιστα τον παρεκάλεσε να συντάξη τον Κανονισμό της Ιεράς Μονής της Αγίας Τριάδος Αιγίνης.

Ο Άγιος Δανιήλ τον χαρακτήρισε «αγιώτατον, διάσημον, Αρχιερέα κομώντα ταίς αρεταίς και τοις παλαιοίς τοις Αγίοις εφάμιλλον. Μέγαν Αρχιερέα, της Εκκλησίας Πατέρα, διορατικώτατον πατέρα».

Επίσης, ο Άγιος Νεκτάριος συνδεόταν πνευματικά με τον όσιο Αρσένιο εκ Πάρου, τον άγιο Σάββα της Καλύμνου, τον άγιο Ιερώνυμο τον Σιμωνοπετρίτη, τον άγιο Αμφιλόχιο Μακρή.

Ο ίδιος άγαπούσε τον ησυχαστικό Μοναχισμό και είχε ως φίλους του τους αγίους. Έτσι, και αυτός ήταν ενδεδυμένος με την Χάρη του Θεού και οι όσιοι του Θεού ευφραίνονταν μαζί του.

Ανέφερε ο Σεβασμιώτατος και την παροιμία του λαού που λέει, «πες μου τους φίλους σου για να δω ποιος είσαι». Οι φίλοι του αγίου Νεκταρίου ήταν οι άγιοι, που αγαπούσαν την ορθόδοξη θεολογία και τον ιερό ησυχασμό. Αυτό ήταν και ο άγιος Νεκτάριος.

Ιδιαίτερη ήταν η ευλογία σήμερα και το ότι ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε φορώντας το επιγονάτιο του αγίου Νεκταρίου, το οποίο κατέχει ως πολύτιμο κειμήλιο.

Στην πανήγυρη συμμετείχαν πολλοί πιστοί, αφού η ενορία αυτή βρίσκεται σε μια αναπτυσσόμενη περιοχή, και μάλιστα κτίζεται και καινούργιος μεγαλοπρεπής Ναός της Ζωοδόχου Πηγής που σύντομα πρόκειται να λειτουργήση.

Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον νέο ιερέα, π. Κωνσταντίνο Βακάλογλου, καλή διακονία, καθώς για πρώτη φορά ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος στην ενορία μετά τον διορισμό του π. Κωνσταντίνου, και προέτρεψε τους πιστούς να αγαπήσουν αυτόν και την ενορία και να του συμπαρασταθούν.

    

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων