01/12/2023 01/12/2023 Τελέσθηκαν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, στον Πλατανίτη της Ναυπάκτου. Ο Πλατανίτης, που βρίσκεται λίγο έξω από την Ναύπακτο στον δρόμο προς Αντίρριο, είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές νέες κατοικίες και η ανάγκη για έναν νέο Ναό ήταν φανερή. Έτσι, μετά από πολύ κόπο και...
01 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:58
Τελευταία ενημέρωση: 01/12/2023 - 22:26

Θυρανοίξια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγή στον Πλατανίτη Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Θυρανοίξια Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγή στον Πλατανίτη Ναυπάκτου

Τελέσθηκαν την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2023, τα Θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, στον Πλατανίτη της Ναυπάκτου.

Ο Πλατανίτης, που βρίσκεται λίγο έξω από την Ναύπακτο στον δρόμο προς Αντίρριο, είναι μία συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με πολλές νέες κατοικίες και η ανάγκη για έναν νέο Ναό ήταν φανερή.

Έτσι, μετά από πολύ κόπο και προσπάθεια έφθασε η ημέρα των Θυρανοιξίων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, τέλεσε τα Θυρανοίξια, παρουσία πολλών Κληρικών της Μητροπόλεως, του Δημάρχου κ. Βασίλη Γκίζα και των λοιπών τοπικών Αρχών και των πιστών ενοριτών του Πλατανίτη.

Ο Σεβασμιώτατος στον σύντομο λόγο του έκανε την διάκριση μεταξύ Θυρανοιξίων και Εγκαινίων.

Τα Θυρανοίξια, που στην ουσία είναι ένας Αγιασμός, γίνονται για να ξεκινήσουν να τελούνται οι πρώτες Ακολουθίες στον Ναό, ενώ τα Εγκαίνια είναι ο καθαγιασμός της Αγίας Τραπέζης με Μύρο και ιερά Λείψανα.

Τόνισε, επίσης, την μεγάλη αξία των Ναών που στέκουν ως φάροι μέσα στις τρικυμίες της ζωής.

Ευχαρίστησε τους δύο Ιερείς της Ενορίας, τον συνταξιούχο π. Χαράλαμπο Λαουρδέκη, ο οποίος ξεκίνησε την ανέγερση του ιερού Ναού, καθώς και τον νυν Εφημέριο π. Κωνσταντίνο Βακάλογλου με τις ενέργειες του οποίου έφθασε η ώρα της λειτουργίας του.

Επίσης, ευχαρίστησε τα κατά καιρούς Εκκλησιαστικά Συμβούλια, αλλά και τους ενορίτες της περιοχής, διότι χωρίς την βοήθειά τους δεν θα έφθανε ο Ναός στο σημείο αυτό.

Τέλος, ζήτησε να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια τελείωσης του Ναού και ευχήθηκε το συντομότερο να γίνουν και τα επίσημα Εγκαίνιά του.

Ακολούθησε ο πρώτος Εσπερινός στον νέο ιερό Ναό και μετά το πέρας της Ακολουθίας το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο δεξιώθηκε όλους τους παρευρισκόμενους.

Αύριο το πρωί θα τελεσθεί και η πρώτη Θεία Λειτουργία.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων