02/02/2022 02/02/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας. Κατά το κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε μια φοβερή αίρεση σήμερα, την αίρεση του εθνοφυλετισμού, δηλαδή έχουμε ταυτίσει την Εκκλησία με τα επιμέρους...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 19:25

Τι είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την αίρεση του εθνοφυλετισμού

Διαδώστε:
Τι είπε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου για την αίρεση του εθνοφυλετισμού

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου τιμήθηκε η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας.

Κατά το κήρυγμά του μεταξύ άλλων τόνισε: «Έχουμε μια φοβερή αίρεση σήμερα, την αίρεση του εθνοφυλετισμού, δηλαδή έχουμε ταυτίσει την Εκκλησία με τα επιμέρους έθνη. Δεν μπορούμε να λέμε Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά Εκκλησία εν Ελλάδι, η Εκκλησία εν Ρωσία, η Εκκλησία εν Ρουμανία. Και αυτή η Εκκλησία έχει ως μέλη αυτοί οι οποίοι καθαίρονται, φωτίζονται και τελειοποιούνται. Όλα τα άλλα, όταν εμπλέκομε τον εθνικισμό με την Ορθόδοξη πίστη, τότε αυτό είναι πέρα για πέρα μια αίρεση και μια πτώση της εκκλησίας και εκκοσμίκευση της εκκλησιαστικής ζωής».

 

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Ναυπάκτου:

 

Παρακολουθήστε την ομιλία του Σεβασμιωτάτου στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων