14/06/2020 14/06/2020 Το Σάββατο 13 Ιουνίου το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου εκκλησιάσθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και ΑγίουΒλασίου κ. Ιερόθεο. Παρόντες ήταν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Βασιλική Μπουσγά, ο Πρόεδρος του...
14 Ιουνίου, 2020 - 15:54
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2020 - 15:16

Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς

Διαδώστε:
Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου στην Ι.Μ. Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς

Το Σάββατο 13 Ιουνίου το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου εκκλησιάσθηκε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Λουκά Συμφερουπόλεως του Ιατρού, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και ΑγίουΒλασίου κ. Ιερόθεο.

Παρόντες ήταν η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας κ. Βασιλική Μπουσγά, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Αιτωλοακαρνανίας κ. Άρης Τριβλής, Ιατροί, Νοσηλευτές, Διοικητικό προσωπικό, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και ενεργεία του Κέντρου Υγείας, καθώς και άλλοι Ιατροί και Επαγγελματίες Υγείας της Ναυπάκτου, και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας την οποία προσέφερε το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος στον λόγο του ευχαρίστησε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας και τους ιατρούς γενικότερα, για την προσφορά του στην δημόσια υγεία και στην Ναύπακτο. Μίλησε για τις δύο επιστήμες, της λογικής και του νού, τις οποίες αποδεχόμαστε και σεβόμαστε, γιατί και οι δύο βοηθούν με τον τρόπο τους τον άνθρωπο. Επίσης ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την διπλή υγεία του ανθρώπου, την ψυχική και την σωματική. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού του συνδυασμού, λογικής και πίστεως, ήταν ο άγιος Λουκάς Συμφερουπόλεως, ο οποίος χρησιμοποιούσε την επιστήμη της ιατρικής για να θεραπεύη τους ανθρώπους και συγχρόνως τους ποίμαινε ως Ιεράρχης, τους καθοδηγούσε με την καθαρή του ψυχή και έκανε θαύματα με την δύναμη του Θεού. Ανέφερε και άλλα παραδείγματα από την σύγχρονη ζωή που άνθρωποι που έχουν μεγάλη πίστη και καθαρό νού διαθέτουν ψυχική υγεία και δύναμη, συγχρόνως τιμούν τους ιατρούς και τους άλλους επιστήμονες και δέχονται όταν χρειασθή τις υπηρεσίες τους, ενώ οι ίδιοι στηρίζουν και καθοδηγούν τους συνανθρώπους τους με την γνώση που αποκτούν με τον καθαρό τους νού.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνομίλησε με τους εκκλησιασθέντες στο προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος έδωσε μια σύντομη συνέντευξη για τις ανάγκες ενός ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει τοπικό Μέσο Ενημέρωσης για την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς. Για τον ίδιο σκοπό μίλησε και η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής μοναχή Ειρήνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων