10/03/2021 10/03/2021 Να παραμείνει ανέγγιχτο το όρος Βαράσοβα από τις νέες μορφές ενέργειας ζήτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος αναφορικά με το αίτημα να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο στον χώρο.  “Η Βαράσοβα πράγματι θεωρείται “το Άγιον Όρος” της Αιτωλίας, είναι ένας θαυμάσιος αρχαιολογικός χώρος, που πρέπει να προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία και να είναι επισκέψιμος από όλους....
10 Μαρτίου, 2021 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 18:31

“Το όρος Βαράσοβα να παραμείνει ελεύθερο και προσβάσιμο”

Διαδώστε:
“Το όρος Βαράσοβα να παραμείνει ελεύθερο και προσβάσιμο”

Να παραμείνει ανέγγιχτο το όρος Βαράσοβα από τις νέες μορφές ενέργειας ζήτησε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος αναφορικά με το αίτημα να εγκατασταθεί αιολικό πάρκο στον χώρο. 

“Η Βαράσοβα πράγματι θεωρείται “το Άγιον Όρος” της Αιτωλίας, είναι ένας θαυμάσιος αρχαιολογικός χώρος, που πρέπει να προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία και να είναι επισκέψιμος από όλους. Ιδιαιτέρως το σπήλαιο του Αγίου Νικολάου, που είναι μοναδικό στο είδος του ασκητικό συγκρότημα” τόνισε ο Σεβασμιώτατος αρνούμενος να αποδεχθεί τους νέους σχεδιασμούς εταιρειών.

Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021,  επισκέφθηκε τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Nαυπάκτου ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας και συζήτησε με τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο το θέμα της εγκατάστασης αιολικού πάρκου στο Όρος Βαράσοβα. Ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε διεξοδικά για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό και επέδωσε  στον Σεβασμιώτατο την σχετική ομόφωνη απόφασή του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου δήλωσε:

“Αποδέχομαι πλήρως και το σκεπτικό και την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως και τις απόψεις των δημοτών που μου διαβιβάστηκαν από διαφόρους παράγοντες, ότι δεν πρέπει στην συγκεκριμένη περιοχή να γίνει εγκατάσταση αιολικού πάρκου.

Εκτός από άλλους λόγους, η Βαράσοβα πράγματι θεωρείται «το Άγιον Όρος» της Αιτωλίας, είναι ένας θαυμάσιος αρχαιολογικός χώρος, που πρέπει να προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία και να είναι επισκέψιμος από όλους.

Ιδιαιτέρως το σπήλαιο του Αγίου Νικολάου, που είναι μοναδικό στο είδος του ασκητικό συγκρότημα, το επισκεπτόμαστε με πολλούς Χριστιανούς κάθε χρόνο, λειτουργούμε σε αυτό και προσευχόμαστε για τους μοναχούς που έζησαν στο μέρος αυτό από τον 9ο έως τον 19ο αιώνα.

Μεγάλη αξία έχουν και ο βυζαντινός Ναός του Αγίου Δημητρίου και το Σπήλαιο των Πατέρων με τις θαυμάσιες τοιχογραφίες.

Ως Μητροπολίτης αυτής της ιστορικής και παλαιφάτου Ιεράς Μητροπόλεως της Ναυπάκτου ενώνω την φωνή μου με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής.

Ο χώρος αυτός να παραμείνει ελεύθερος και προσβάσιμος για όλους. Συγχρόνως πρέπει να ενταχθεί σε διάφορα προγράμματα για την καλύτερη αξιοποίησή του“.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων