04/02/2020 04/02/2020 Με την ευκαιρία του Εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού και μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού, η τελετή βράβευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν στον Δ’ Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με...
04 Φεβρουαρίου, 2020 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2020 - 18:16

Βράβευση μαθητικού διαγωνισμού για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Διαδώστε:
Βράβευση μαθητικού διαγωνισμού για τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο

Με την ευκαιρία του Εορτασμού της Υπαπαντής του Χριστού και μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου του Μητροπολιτικού Ναού, η τελετή βράβευσης των μαθητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν στον Δ’ Μαθητικό Λογοτεχνικό Διαγωνισμό που προκήρυξε η Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Διαγωνισμός είχε θέμα «Ένας σύγχρονος νέος-νέα συζητά με τον άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο». Οι μαθητές κλήθηκαν να γράψουν ένα πεζό κείμενο με την μορφή δοκιμίου, διηγήματος, δρώμενου ή χρονογραφήματος ή ένα ποίημα. Τα ποιήματα αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν ξεχωριστά. Οι εργασίες των μαθητών παραδόθηκαν διά μέσου των Διευθυντών των Σχολείων στην Ιερά Μητρόπολη και τα αξιολόγησε επταμελής επιτροπή που αποτελείτο από τρεις θεολόγους (π. Θωμά Βαμβίνη, Απόστολο Τσακούμη, Ελέξη Εξάρχου), τρεις φιλολόγους (Μαρία Σύψα, Δώρα Σιαμπαλή, Χρυσούλα Μαντζαβά) και τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Πρωτοσύγκελλος π. Καλλίνικος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευλογία και την γενική κατεύθυνση για την πραγματοποίηση της δημιουργικής και ωφέλιμης αυτής δραστηριότητας, τον παριστάμενο Προιστάμενο της Δευτεροβάθμιας Χρήστο Καζαντζή, τους Διευθυντές και καθηγητές των Σχολείων, τα μέλη της Επιτροπής και τους διαγωνιζομένους, καθώς και την Ενορία του Αγίου Δημητρίου για την φιλοξενία της εκδήλωσης και ενημέρωσε για τα βασικά στοιχεία του Διαγωνισμού.

Η κ. Μαρία Σύψα-Κουτούση, μιλώντας εκ μέρους της Επιτροπής αξιολόγησης, παρουσίασε το θέμα και περιέγραψε τον τρόπο εργασίας της Επιτροπής και τα βασικά στοιχεία που κινήθηκαν οι εργασίες των μαθητών, αντλώντας νοήματα και απαντήσεις για τα σύγχρονα θέματα από κείμενα του αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου.

Στην συνέχεια χαιρετισμό και συγχατηρήρια απηύθυναν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χρήστος Καζαντζής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων