19/01/2020 19/01/2020 Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ε.ε. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αντωνίου Αντωνιάδη, 26 ετών, υιού του Ιερέως π. Βασιλείου Αντωνιάδη. Ο νέος Διάκονος στον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους όσοι συνετέλεσαν και βοήθησαν στην ανατροφή του και την καλλιέργεια...
19 Ιανουαρίου, 2020 - 17:38
Τελευταία ενημέρωση: 19/01/2020 - 17:58

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ι.Μ. Ναυπάκτου

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ε.ε. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιερόθεος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αντωνίου Αντωνιάδη, 26 ετών, υιού του Ιερέως π. Βασιλείου Αντωνιάδη.

Ο νέος Διάκονος στον λόγο του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και όλους όσοι συνετέλεσαν και βοήθησαν στην ανατροφή του και την καλλιέργεια της ιερατικής κλίσης του και έδωσε την υπόσχεση να τελή ευσυνείδητα τα διακονικά του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του προς τον νέο Διάκονο, ευχαρίστησε επίσης τους ανθρώπους, συγγενείς και πνευματικούς πατέρες, που τον βοήθησαν να καλλιεργήση και να πραγματοποιήση την απόφασή του, κυρίως δε την Εκκλησία που αγκαλιάζει και περιλαμβάνει όλους μας. Ανέλυσε ετυμολογικά και κυρίως πνευματικά και εκκλησιαστικά τον όρο Διάκονος, και ως προς τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης, αλλά και ως προς τον τρόπο ζωής που χαρακτηρίζει όλους τους βαθμούς της Ιερωσύνης, που είναι να διακονούν τον Θεό, το ιερό Θυσιαστήριο και την σωτηρία των ανθρώπων.

Κάλεσε δε τον χειροτονούμενο να παραμείνη διάκονος του Θεού σε όλη την ζωή του, και όταν γίνη Πρεσβύτερος, αλλά και διάκονος του λαού, των ανθρώπων που αγαπούν τον Θεό, αφού λαός του Θεού κατά τον άγιο Διονύσιο τον Αρεοπαγίτη είναι «η θεωρητική τάξη» μέσα στην Εκκλησία.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος τόνισε την μεγάλη αξία της Ιερωσύνης και την ευλογία που απορρέει από αυτή στον λαό και την κοινωνία.

 

 

 

Αρκετοί Ιερείς της Ι.Μητροπόλεως έλαβαν μέρος στην Αρχιερατική θεία Λειτουργία, μεταξύ των οποίων ο π. Βασίλειος Αντωνιάδης, πατέρας του νέου Διακόνου, ο Πρωτοσύγκελλος π. Καλλίνικος, ο συνταξιούχος Ιεροκήρυξ π. Αντώνιος Βαζούρας, ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αμπελακιωτίσσης π. Πολύκαρπος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ναυπάκτου π. Θωμάς κ.α. συγγενείς και φίλοι της ιερατικής οικογένειας που ευχήθηκαν και επευφήμησαν «άξιος!» ο νέος Διάκονος της Μητροπόλεως.

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων