15/11/2018 15/11/2018 Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 επί τη μνήμη του  Αγίου  Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ευκαρπίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης ο οποίος, αφορμώμενος από το φιλανθρωπικό έργο του Αγίου...
Ενορίες : Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ευκαρπίας
15 Νοεμβρίου, 2018 - 11:23

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ευκαρπία

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ευκαρπία

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018 επί τη μνήμη του  Αγίου  Ιωάννου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Χρυσοστόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ευκαρπίας.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κιζιρίδης ο οποίος, αφορμώμενος από το φιλανθρωπικό έργο του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και αναφερόμενος χαρακτηριστικά στον «δυστυχή πεινασμένο» και στον «χορτάτο δυστυχή», υπογράμμισε ότι η φιλανθρωπία της Εκκλησίας δεν γίνεται για τον Χριστό αλλά από τον Χριστό, ενώ στάθηκε στον προσωρινό χαρακτήρα που θα πρέπει αυτή να έχει, καθώς ο κύριος σκοπός της Εκκλησίας είναι η αποκατάσταση και η μεταμόρφωση του ανθρώπου ως ψυχοσωματικής ύπαρξης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν του Αγίου, ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού και όλους όσοι συνετέλεσαν στην οργάνωση της πανηγύρεως, ενώ αναφέρθηκε στην υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ Νέας Μάκρης από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκων της Ιεράς Μητροπόλεως μας, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη ημέρα προ της ενάρξεως του Εσπερινού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων