30/12/2018 30/12/2018 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας  την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος και της Αγίας  Φωτεινής της Σαμαρείτιδος. Με τη ρητορική ερώτηση «γιατί ο Ευαγγελιστής επιλέγει  να περιγράψει τόσο αναλυτικά τη φυγή στην Αίγυπτο;» άρχισε το μεστό και γλαφυρό κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης. Ο Ευαγγελιστής απευθύνεται...
30 Δεκεμβρίου, 2018 - 15:16

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρ.Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Μητρ.Νεαπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας  την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018, χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωσήφ του Μνήστορος και της Αγίας  Φωτεινής της Σαμαρείτιδος.

Με τη ρητορική ερώτηση «γιατί ο Ευαγγελιστής επιλέγει  να περιγράψει τόσο αναλυτικά τη φυγή στην Αίγυπτο;» άρχισε το μεστό και γλαφυρό κήρυγμά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης. Ο Ευαγγελιστής απευθύνεται σε ακροατήριο το οποίο γνωρίζει καλά τις γραφές, εστιάζει στο γεγονός της φυγής, γιατί θέλει να αναδείξει τις υπάρχουσες αναλογίες ανάμεσα στον Κύριο Ιησού και στον μεγάλο προφήτη Μωυσή: ο Μωυσής, όπως και ο Χριστός διασώζεται από τη μανία του Αιγύπτου βασιλιά χάρη στην ευρηματικότητα της μητέρας του,  η οποία τον κρύβει σε ένα καλάθι. Ο Μωυσής καλείται να επιστρέψει στην Αίγυπτο άφοβα «τεθνήκασι γαρ οι ζητούντες την ψυχήν του». Με την ίδια καθησυχαστική φράση και ο δίκαιος Ιωσήφ ενημερώνεται από τον άγγελο και αποφασίζει την επιστροφή τους στη  Ναζαρέτ. Ο Κύριος μοιάζει με τον Μωυσή: μάς οδηγεί δια μέσου της ερήμου των πειρασμών στη νέα γη της Επαγγελίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων