02/12/2018 02/12/2018 Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη.   Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας σχολιάζοντας την Ευαγγελική Περικοπή υπογράμμισε τα εξής «ο Έλλην συγγραφέας, Λουκάς, αποκαλύπτει την «υπερβάλλουσαν πάσαν έννοιαν»  αγάπη του Θεού μέσα στη σκηνή του θαύματος του τυφλού της Ιεριχούς. «Ιησού Υιέ του Θεού, ελεήσον με»  κραυγάζει ο τυφλός,...
02 Δεκεμβρίου, 2018 - 19:02

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίων Πάντων

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν.Αγίων Πάντων

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Πάντων στην Ξηροκρήνη.

 

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.Βαρνάβας σχολιάζοντας την Ευαγγελική Περικοπή υπογράμμισε τα εξής «ο Έλλην συγγραφέας, Λουκάς, αποκαλύπτει την «υπερβάλλουσαν πάσαν έννοιαν»  αγάπη του Θεού μέσα στη σκηνή του θαύματος του τυφλού της Ιεριχούς. «Ιησού Υιέ του Θεού, ελεήσον με»  κραυγάζει ο τυφλός, ο οποίος στερείται μεν του φυσικού φωτός, έχει όμως ανοικτούς τους νοητούς οφθαλμούς της ψυχής του, για τούτο με διαύγεια καθορά τη θεότητα του Ιησού Χριστού και αντιλαμβάνεται την παντοδυναμία Του. Ως αποτέλεσμα της ενεργούς πίστης τού προσφέρεται  η δωρεά του θαύματος.

Σήμερα, όλοι εμείς αναζητητές του αληθινού φωτός, δεόμεθα :  « Κύριε, οδήγησον ημάς εν τω ανεσπέρω φωτί του προσώπου Σου».

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε στην κ.Ευαγγελία Σταυρίδου, τιμώντας την επί τεσσαράκοντα έτη ανιδιοτελή προσφορά της στο Ναό, τιμητική πλακέτα και μία ανθοδέσμη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων