13/01/2019 13/01/2019 Τελέστηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ευξεινούπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ τουΣαρώφ, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το Σάββατο  12 Ιανουαρίου 2019. Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης εύφρανε τις ψυχές των πιστών με τον πνευματικό του λόγο «οι άγιοι, είπε ο ομιλητής, είναι ποτάμια που έχουν σκοπό να...
13 Ιανουαρίου, 2019 - 9:33
Τελευταία ενημέρωση: 13/01/2019 - 9:34

“Οι Άγιοι είναι ποτάμια που έχουν σκοπό να αρδεύουν τις ψυχές των πιστών”

Διαδώστε:
“Οι Άγιοι είναι ποτάμια που έχουν σκοπό να αρδεύουν τις ψυχές των πιστών”

Τελέστηκε με κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια ο Αρχιερατικός Εσπερινός, στην Ευξεινούπολη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό του Αγίου Σεραφείμ τουΣαρώφ, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, το Σάββατο  12 Ιανουαρίου 2019.

Ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κυζιρίδης εύφρανε τις ψυχές των πιστών με τον πνευματικό του λόγο «οι άγιοι, είπε ο ομιλητής, είναι ποτάμια που έχουν σκοπό να αρδεύουν τις ψυχές των πιστών, αφού πρωτίστως όμως και εκείνες εκδηλώνουν ενδιαφέρον και κινούνται προς το Ύδωρ το ζών. Οι άγιοι  έτρεφαν την καρδιά τους με το λόγο του Θεού και στη συνέχεια πρόσφεραν τον Άρτο της ζωής στους ανθρώπους. Κατά τον ίδιο τρόπο πορεύτηκε  και ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ, για τον οποίον η Υπεραγία Θεοτόκος δήλωσε  ότι ανήκε στη γενιά Της, όταν τον έδειχνε στον ευαγγελιστή Ιωάννη.

Ο άγιος δίδασκε τους ανθρώπους να θέσουν ως σκοπό της ζωής τους την απόκτηση του αγίου Πνεύματος. Συνήθιζε να παροτρύνει τους πιστούς με τα εξής λόγια: «σε ικετεύω χαρά μου, απόκτησε το πνεύμα της ειρήνης και τότε χιλιάδες άνθρωποι θα βρούν κοντά σου τη σωτηρία».

Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα δημιούργησαν με την απόδοση παραδοσιακών καλάντων και τραγουδιών  μέλη της Γυναικείας Χορωδίας της Μητροπόλεως

«Αγια Κασσιανή η Yμνογράφος»,τα οποία μάλιστα απήλαυσαν  πλουσιοπάροχα κεράσματα και δώρα  από τον  προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Λέoντα Εφραιμίδη.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων