07/12/2018 07/12/2018 Στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εορτάστηκε με ιερή κατάνυξη η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού , έχοντας ως επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης.   Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό...
07 Δεκεμβρίου, 2018 - 16:09
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2018 - 17:52

Ο Νεαπόλεως κ.Βαρνάβας: “Aνάγκη αλλαγής και μετάνοιας”

Διαδώστε:
Ο Νεαπόλεως κ.Βαρνάβας: “Aνάγκη αλλαγής και μετάνοιας”

Στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εορτάστηκε με ιερή κατάνυξη η μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού , έχοντας ως επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων τον πανηγυρίζοντα ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ξηροκρήνης.

 

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό. Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της μεγάλης αυτής μορφής της Ορθοδοξίας, του λαοφιλούς Αγίου Νικολάου, τονίζοντας τις σπουδαίες αρετές του, τις οποίες πρέπει να μιμηθούμε όλοι.

Ανήμερα της εορτής, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος, εφορμώμενος από τη ζωή και το έργο του Αγίου Νικολάου, επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής και μετάνοιας του ανθρώπου μέσα από την πιστή εφαρμογή των επιταγών του Ευαγγελίου.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων