27/01/2019 27/01/2019 Ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από την Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως. Η ανακοίνωση: Ανταπόκριση 1η από το χρονικό της Φιλοξενίας των  Ρωμηόπουλων.   Η  Ιερά Μητρόπολή μας υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, μία ομάδα παιδιών τα οποία φοιτούν στα τρία ιστορικά Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης (Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, Ζάππειο, Ζωγράφειο)    και...
27 Ιανουαρίου, 2019 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/01/2019 - 12:24

Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών από την Κωνσταντινούπολη

Διαδώστε:
Πρόγραμμα Φιλοξενίας παιδιών από την Κωνσταντινούπολη

Ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών από την Κωνσταντινούπολη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Η ανακοίνωση:

Ανταπόκριση 1η από το χρονικό της Φιλοξενίας των  Ρωμηόπουλων.  

Η  Ιερά Μητρόπολή μας υποδέχθηκε χθες, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, μία ομάδα παιδιών τα οποία φοιτούν στα τρία ιστορικά Ομογενειακά Σχολεία της Κωνσταντινούπολης (Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή, Ζάππειο, Ζωγράφειο)    και το Γυμνάσιο Ίμβρου.

Τα παιδιά συνοδεύει η καθηγήτρια μαθηματικός της Πατριαρχικής Μεγάλης Σχολής κ. Ηλιάνα Γαργαρίδου και η φιλόλογος του Ζωγραφείου  Λυκείου κ. Έλλη Τσιρανίδου. Το πρόγραμμα της Φιλοξενίας σχεδιάστηκε από τη Μητρόπολη και  εκπονείται σε συνεργασία με το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, για τούτο και υπεύθυνος της αποστολής των παιδιών είναι ο Ιεροδιάκονος και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Θρόνου π. Βοσπόριος Μαγκαφάς.

Η ομάδα των Ρωμηόπουλων φιλοξενείται στον Ξενώνα «Φιλοξενία» της Μητροπόλεως, ο οποίος βρίσκεται στην Εξοχή του Ασβεστοχωρίου.

«Είμαστε ευτυχισμένοι που είμαστε εδώ», δήλωσαν χθες αυθόρμητα η συνοδός εκπαιδευτικός και τα φιλοξενούμενα παιδιά». Στη  δημιουργία του  συναισθήματος  της χαράς συμβάλλουν σίγουρα οι δεσμοί φιλίας που έχουν σμιλευθεί τα τελευταία χρόνια καθώς στελέχη της Μητροπόλεως επανδρώνουν την κατασκήνωση του  Πατριαρχείου στην Πρώτη των Πριγκιποννήσων και παιδιά της Ομογένειας φιλοξενούνται κάθε καλοκαίρι στην κατασκήνωση της Μητρόπολης στο Ποσείδι  της Χαλκιδικής. Τα αμοιβαία αισθήματα φιλίας και εγκαρδιότητας ενισχύονται όμως  από τη σπιτική οικογενειακή ατμόσφαιρα του Ξενώνα, τα καλούδια που ετοίμαζουν οι κυρίες της Ομάδας Αγάπης «Αγία Ολυμπιάδα», τα παιχνίδια και τις  προγραμματισμένες  εκδρομές και όλα όσα η στοργική αγάπη και η πρόνοια του Θεού έχουν σχεδιάσει δια των αγίων ευχών της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.Βαρθολομαίου και του φιλοξενούντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, το πρόγραμμα αρχίζει με την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης «Οι περιπέτειες του  Δον Κιχώτη» το πρωί και της προβολής της κινηματογραφικής ταινίας «Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει»  το απόγευμα.  Η ημέρα κλείνει μέσα σε κλίμα πολύ ενθουσιαστικό στην ενορία των Τριών Ιεραρχών Ευόσμου.  Το πλούσιο δείπνο που με τη μέριμνα του π. Γερασίμου ετοιμάστηκε, και οι λεβέντικοι κρητικοί χοροί, οι οποίοι παρουσιάστηκαν με απαράμιλλη χάρη από τα παιδιά της Ενορίας σαγήνευσαν τους φιλοξενούμενους ομογενείς και προκάλεσαν ρίγη συγκίνησης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων