24/01/2019 24/01/2019 Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο. Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφθασαν στην Ιερά Μονή...
24 Ιανουαρίου, 2019 - 11:03

Στην Ι.Μ. Ξενοφώντος ο Μητρ. Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Στην Ι.Μ. Ξενοφώντος ο Μητρ. Νεαπόλεως

Προσκυνηματική επίσκεψη στο Άγιον Όρος και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος πραγματοποίησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, κατόπιν προσκλήσεως του Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτου Αλεξίου, προκειμένου να προστεί της Ιεράς Αγρυπνίας επί τη εορτή των Θεοφανείων με το παλαιό ημερολόγιο.

Ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του έφθασαν στην Ιερά Μονή την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 και το βράδυ της ίδιας ημέρας άρχισε η Ιερά Αγρυπνία για τη μεγάλη Δεσποτική εορτή, η οποία ολοκληρώθηκε το πρωί της επομένης με την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, μπροστά στον αρσανά της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα του Σαββάτου 19 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε ο μεθεόρτιος Εσπερινός της εορτής των Θεοφανείων και της Συνάξεως του Τιμίου και Ενδόξου Προφήτου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στον οποίο χοροστάτησε ο άρτι αφιχθείς στην Ιερά Μονή Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μετά του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Βαρνάβα και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, βοηθού Επισκόπου του Μητροπολίτου Γαλλίας, ενώ αμέσως μετά την τράπεζα ακολούθησε η καθιερωμένη ευλόγηση και κοπή της Αγιοβασιλόπιτας στο Συνοδικό της Μονής, κατά την οποία οι Άγιοι Αρχιερείς απηύθυναν λόγους πνευματικούς και ωφέλιμους στους πατέρες και στους προσκυνητές.

Τέλος, το πρωί της Κυριακής 20 Ιανουαρίου 2019 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων των προαναφερομένων Αρχιερέων επί τη συνάξει του Τιμίου Προδρόμου. Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του ανεχώρησαν γεμάτοι από πνευματικές εμπειρίες, γευόμενοι τη φιλοξενία και την αγάπη του Καθηγουμένου και των πατέρων της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων