23/10/2018 24/10/2018 Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, πλήθος Κλήρου και Λαού υποδέχτηκαν στον Εύοσμο την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, καθώς η μπάντα του Δήμου παιάνιζε τον εθνικό ύμνο.     Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ...
23 Οκτωβρίου, 2018 - 19:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2018 - 12:33

Υποδοχή της χαριτόβρυτης Τιμίας Ζώνης στον Έυοσμο Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Υποδοχή της χαριτόβρυτης Τιμίας Ζώνης στον Έυοσμο Θεσσαλονίκης

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και έντονης συγκίνησης, πλήθος Κλήρου και Λαού υποδέχτηκαν στον Εύοσμο την Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, καθώς η μπάντα του Δήμου παιάνιζε τον εθνικό ύμνο.

 

 

Το Ιερό κειμήλιο της Ορθοδοξίας κόμισε ο Πανοσιολογιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ και το υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας.

Την ίδια ώρα πομπή από την Μητρόπολη Νεαπόλεως μετέφερε την εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας, η οποία υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη και συνέχισαν την πορεία τους με πλήθος κόσμου να ακολουθεί ως τον Ιερό Ναό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Ζώνης θα τελούνται καθημερινά Αγρυπνίες (8:30 μ.μ. – 12:30 π.μ.),όρθρος και πρωινές Θείες Λειτουργίες (7:30 π.μ. – 9:30 π.μ.), Ιερά Παράκληση ανά δίωρο και Εσπερινός στις 5:30 μ.μ.

 

 

Την Τετάρτη 24/10 το βράδυ θα τελεστεί Αρχιερατική Αγρυπνία, ενώ την Παρασκευή 26/10 στις 6:00 μ.μ. Αρχιερατικό Ευχέλαιο, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβα.

 

Η Τιμία Ζώνη θα φιλοξενηθεί έως τις 28 Οκτωβρίου στον Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων