10/10/2021 11/10/2021 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας ιερούργησε την Κυριακή  10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, διηγήθηκε το θαύμα στην πόλη Ναΐν: τη συνάντηση του Κυρίου με την πένθιμη πομπή, τη συνομιλία Του με την πονεμένη μητέρα, έχει χάσει το μονάκριβο παιδί της...
10 Οκτωβρίου, 2021 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2021 - 0:40

17η επέτειος εκλογής εις Αρχιερέα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Διαδώστε:
17η επέτειος εκλογής εις Αρχιερέα του Μητροπολίτη Νεαπόλεως Βαρνάβα

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας ιερούργησε την Κυριακή  10 Οκτωβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, διηγήθηκε το θαύμα στην πόλη Ναΐν: τη συνάντηση του Κυρίου με την πένθιμη πομπή, τη συνομιλία Του με την πονεμένη μητέρα, έχει χάσει το μονάκριβο παιδί της και το προέπεμπε στην τελευταία κατοικία του. Ο Κύριος απευθύνεται στη μητέρα με τούτα τα λόγια: «μη κλαίε». Στη συνέχεια, απευθύνεται στο νεκρό: «Νεανίσκε σοί λέγω εγέρθητι». Σήμερα το Ευαγγέλιο, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, αποτυπώνει δυο πορείες: στην πρώτη, που εισέρχεται στην πόλη, ηγείται ο Κύριος, Τον πλαισιώνουν οι μαθητές Του. Στη δεύτερη πορεία, που εξέρχεται της πόλης, κυριαρχεί ο θάνατος, η θλίψη, η φθορά. Στη συνάντηση αυτή  αναμετριέται η ζωή με το θάνατο και νικά…. η Ζωή!

Ο Χριστός με το θαύμα βεβαιώνει την ανάστασή μας και την κατάργηση του κράτους του θανάτου. Η Ανάσταση είναι το μέλλον της ιστορίαςΤη φθορά και το θάνατο θα τα νικά πάντα η ζωή! Θα νικά πάντα ο Χριστός: «Εξήλθε νικών και ίνα νικήση». Αυτός που ακούει και πιστεύει στα λόγια του Χριστού, θα ζει παντοτινά!!».

 

Παρακολουθήστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα:

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κιζιρίδης εκ μέρους των πατέρων της Μητροπόλεως, αλλά και του πιστού λαού, ευχήθηκε στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος συμπληρώνει σήμερα 17 έτη από την εις Αρχιερέα εκλογή του, μακροημέρευση και ενίσχυση από το Θεό για τη συνέχιση της ευκλεούς ποιμαντικής διακονίας του.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πΧρυσόστομος Τελίδης πρόσφερε στο Σεβασμιώτατο μία δερματόδετη έκδοση της Ακολουθίας των Χαιρετισμών και το Ημερολόγιο του Ιερού Ναού, ενώ ο χορός των ιεροψαλτών έψαλε το πολυχρόνιον.

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων