03/08/2023 03/08/2023 Η λειτουργία του 1ου Θερινού Σχολείου στο Σχοινούδι της Ίμβρου έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου. Το όμορφο κτίριο του παλαιού Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Σχοινούδι «φιλοξένησε» για 6 ημέρες, από τις 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2023 το Θερινό...
03 Αυγούστου, 2023 - 11:16
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2023 - 11:23

1ο Θερινό Σχολείο στο Σχοινούδι της Ίμβρου

Διαδώστε:
1ο Θερινό Σχολείο στο Σχοινούδι της Ίμβρου

Η λειτουργία του 1ου Θερινού Σχολείου στο Σχοινούδι της Ίμβρου έγινε πραγματικότητα χάρη στη συνεργασία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου.

Το όμορφο κτίριο του παλαιού Μητροπολιτικού Μεγάρου στο Σχοινούδι «φιλοξένησε» για 6 ημέρες, από τις 28 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2023 το Θερινό Σχολείο.

35 Ιμβριόπουλα έσπευσαν να παρακολουθήσουν τις βιωματικές δραστηριότητες του Σχολείου και να πάρουν μέρος στις ευρηματικά δομημένες δράσεις του.

Μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές, τα παιδιά της Ίμβρου είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν τις γνώσεις τους στην ορθογραφία, να ασκηθούν στην παραγωγή γραπτού λόγου, στην εκφραστική ανάγνωση, να προσεγγίσουν τα έργα Ελλήνων ποιητών με την εκμάθηση έντεχνων τραγουδιών και να απολαύσουν πρωτότυπα παιχνίδια.

Τα παιδιά κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια γνώσεων (ηλεκτρονικά παρουσιασμένα) και να πετύχουν υψηλά σκορ.

Στα διαλείμματα καλλιέργησαν τα χαρίσματά τους στο χώρο της τέχνης και επέδειξαν υψηλές επιδόσεις στην εκτέλεση δύσκολων παραδοσιακών χορών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νεαροί μαθητές εντυπωσίασαν με τη δεξιότητά τους στο ποδόσφαιρο και τα εντυπωσιακά ντριμπλαρίσματά τους.

Ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα

Επιστέγασμα της λειτουργίας του Θερινού Σχολείου ήταν η γιορτή που πραγματοποίησαν την Τρίτη 2 Αυγούστου 2023 οι 35 μαθητές για το κοινό των Ιμβρίων: γονείς, παππούδες, ντόπιοι και επισκέπτες.

Παραδοσιακά τραγούδια, λεβέντικοι χοροί, αστεία σκετς παρουσιάστηκαν από τα μικρά και τα μεγάλα παιδιά και απέσπασαν το δυνατό χειροκρότημα των παρισταμένων που παρακολουθούσαν συγκινημένοι τα δρώμενα, τον επαναπατρισμό της ελπίδας στο πονεμένο χωριό του Σχοινουδίου.

Στο τέλος, ο Οικοδεσπότης της βραδιάς Σεβασμιώτατος Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα για την οικονομική και ηθική υποστήριξή του καθώς και για την αποστολή των στελεχών της Μητρόπολής του με σκοπό την υλοποίηση της λειτουργίας του Πρώτου Θερινού Σχολείου στην Ίμβρο, υποσχέθηκε, για τον επόμενο χρόνο, «την αύξηση των ημερών και την κατασκευή παιδικής χαράς». Ο άγιος Ίμβρου καθημερινά προκαλούσε εκπλήξεις με την προσφορά κερασμάτων στους μαθητές.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο κ. Στέλιος Μπερμπέρης, πρόεδρος του ΕΠΣΙ και Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου στους Αγίους Θεόδωρους, ο οποίος αναφέρθηκε με ενθουσιασμό στο θαύμα «που συντελέστηκε με τη λειτουργία του Σχολείου, στην αθρόα και σταθερή συμμετοχή των παιδιών που ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς και στην πολύτιμη βοήθεια του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα. Ο διευθυντής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ακόμα και τους οδηγούς των λεωφορείων που ανέλαβαν την καθημερινή μετακίνηση των παιδιών.

Τέλος, ο κ. Παύλος Σταματίδης, πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Θεσσαλονίκης δήλωσε την πρόθεσή του να στηρίξει με κάθε μέσο τη διεύρυνση και λειτουργία του Θερινού Σχολείου.

Η ατμόσφαιρα φορτίστηκε συναισθηματικά την ώρα του αποχαιρετισμού: οι μαθητές αποχωρίζονταν τις εκπαιδευτικούς ύστερα από μια κοινή πορεία επτά ημερών για την ανακάλυψη της γνώσης και της δημιουργίας προσωπικών δεσμών.

Την ευθύνη εκπόνησης και εκτέλεσης του προγράμματος είχε η φιλόλογος κ. Μαρία Χαραλαμπίδου σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς κ. Χριστίνα Κεναμέα, φιλόλογο, και Σαββούλα Φιρινίδου, δασκάλα ειδικής αγωγής.

Την ιατρική ευθύνη είχε η γενική γιατρός κ. Ελένη Καρανίκα.

    

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων