17/10/2019 17/10/2019 Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας αρχικά τέλεσε αγιασμό για τους κύκλους μελέτης Αγία Γραφής και στη συνέχεια, για τις συνάξεις των Κατηχητικών. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την έναρξη της ιεραποστολικής εργασίας στο «γεώργιο» της Τοπικής Εκκλησίας. Προσκεκλημένος...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 15:39
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 15:36

Αγιασμοί και Διοριστήρια σε Κυκλάρχες και Κατηχητές στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Αγιασμοί και Διοριστήρια σε Κυκλάρχες και Κατηχητές στην Ι.Μ. Νεαπόλεως

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας αρχικά τέλεσε αγιασμό για τους κύκλους μελέτης Αγία Γραφής και στη συνέχεια, για τις συνάξεις των Κατηχητικών. Με αυτόν τον τρόπο, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την έναρξη της ιεραποστολικής εργασίας στο «γεώργιο» της Τοπικής Εκκλησίας.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ.Σεραφείμ, ο οποίος έτερψε και εύφρανε πνευματικά το ακροατήριό του, και στις δύο συνάξεις, με τον αγιοπατερικό και φιλοκαλικό του λόγο.

Στην πρώτη σύναξη των κυκλαρχών, ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ μίλησε για το θέλημα του Θεού.

Το θέλημα του Θεού είναι ο αγιασμός μας
Είναι η υγεία της ψυχής μας
Σύμφωνα με τον Ευθύμιο Ζυγαβηνό το θέλημα του Θεού είναι «αι εντολαί αυτού»
Το θέλημα του Θεού διακρίνεται στο κατ’ ευδοκίαν και στο κατά παραχώρησιν
Όταν επικρατεί το θέλημα του Θεού, τότε καταργείται το θέλημα του διαβόλου
Στη δεύτερη Σύναξη των κατηχητών και των κατηχητριών, «η συνείδηση ο εν κρυπτώ ζυγός» ήταν το θέμα που ανέπτυξε με εξαιρετική γλαφυρότητα, ο άγιος Καστορίας.

Ο λόγος του Σεβασμιωτάτου ήταν δομημένος ως εξής :

Η παρουσία της συνείδησης
Ο ρόλος της συνείδησης στον πνευματικό αγώνα και
Οι υποχρεώσεις μας απέναντι στη συνείδησή μας
«Είναι προτιμότερο να πικραίνεσαι από το να πικραίνεις. Γιατί όταν πικραίνεσαι θα έχεις συνήγορο τη συνείδησή σου και θα είσαι αναπαυμένος, είχε πεί κάποτε ο Γέροντας Εφραίμ ο Φιλοθεΐτης στον Σεβασμιώτατο κ. Σεραφείμ.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων