27/07/2022 27/07/2022 Κατά την εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης. Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Χριστιανούς, και...
27 Ιουλίου, 2022 - 21:17
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2022 - 21:22

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανηγυρίζοντα Ι.Ν.Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης

Κατά την εορτή της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Αθληφόρου, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Ξηροκρήνης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του υπογράμμισε την πίστη και τη δύναμη της Αγίας Παρασκευής, η οποία μέσα από το μαρτύριό της παραδειγματίζει όλους τους Χριστιανούς, και προέτρεψε τον λαό του Θεού να την έχει ως πρότυπο στη ζωή του.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος, αφού ευλόγησε το κόλλυβο προς τιμήν της Αγίας, τίμησε με τον χρυσό σταυρό του Γέροντος Μητροπολίτη Διονυσίου, την κ.Αγγελική Καραμητρούση συνεργάτιδα και διακόνισσα του ναού επί σειρά ετών και πρώτη εθελόντρια από την δημιουργία του ενοριακού συσσιτίου έως και σήμερα.

Τέλος, ο Επίσκοπος ευχαρίστησε τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ιερού Ναού και όλους όσοι βοήθησαν στην άρτια οργάνωση της πανηγύρεως, τον Υπουργό κύριο Καλαφάτη, τους Βουλευτές κ. Σιμόπουλο και τον κ Γκιουλέκα, τον Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρο Κυρίζογλου, ο οποίος αγκαλιάζει πατρικά την περιοχή της Ξηροκρήνης, και τον πιστό λαό του Θεού που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό ζητώντας τις πρεσβείες της λαοφιλούς Αγίας Παρασκευής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων