29/04/2021 29/04/2021 Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων τελέστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, Αρχιερατικό Ευχέλαιο. Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα πλαισίωσαν οι πατέρες Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, προϊστάμενος του Ναού, Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο αρχιδιάκονος Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος Χρήστος Καρακούδης. Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας «εικονογράφησε» με την παραστατικότητα του λόγου του τη...
29 Απριλίου, 2021 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 11:46

Αρχιερατικό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
Αρχιερατικό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων

Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων τελέστηκε τη Μεγάλη Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021, Αρχιερατικό Ευχέλαιο.

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα πλαισίωσαν οι πατέρες Νικηφόρος Καλαϊτζίδης, προϊστάμενος του Ναού, Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης, ο αρχιδιάκονος Γεώργιος Πολυχρονιάδης και ο διάκονος Χρήστος Καρακούδης.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Μίλκας «εικονογράφησε» με την παραστατικότητα του λόγου του τη σκηνή στο Γολγοθά. «Θα μας απασχολήσει η μετάνοια όχι μιας ζωής, αλλά μιας στιγμής, τόνισε ο ομιλητής. Θα μεταφερθούμε στον λόφο του Γολγοθά. Στον κεντρικό σταυρό βρίσκεται ο ίδιος ο Θεός, εκατέρωθεν Αυτού είναι συσταυρωμένοι δυο κακούργοι. Ο ένας βλασφημεί και ειρωνεύεται. Ο δεύτερος κάνει την έκπληξη: επιτιμά το συγκατάδικό του, αναγνωρίζει την προσωπική του ενοχή του, καθώς και τη δίκαιη απολαβή «ων έπραξαν».

Ο κατάδικος ληστής ανακαλεί και επαναδιατυπώνει πέντε βασικές αρχές:

  1. το κοινό αίσθημα του δικαίου
  2. αποδοχή των συνεπειών των πράξεών του
  3. αναγνώριση και ομολογία της αθωότητας του Κυρίου
  4. ριζική αλλαγή και στάση ζωής του από την παρουσία του Χριστού
  5. συναίσθηση του φόβου του Θεού

Ο Θεός δίνει ευκαιρίες μετανοίας σε όλους.

Ο Χριστός δίνει στο ληστή περισσότερα από όσα ζητάει: του δίνει όχι απλώς τη συγχώρηση, αλλά την πολιτογράφησή του στη Βασιλεία των Ουρανών».

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον π. Μίλκα για το περιεκτικό κήρυγμά του, ευχήθηκε σε όλους καλή Ανάσταση και συνέστησε για άλλη μια φορά υπακοή στα κελεύσματα των γιατρών και προσοχή!

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων