15/08/2023 15/08/2023 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε την παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. «Το φως φιλοξενεί στα σπλάχνα Της η Παναγία μας και τίκτει τον «ήλιον της δικαιοσύνης», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος ανέλυσε, σύμφωνα με...
15 Αυγούστου, 2023 - 12:34
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 12:39

Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

Διαδώστε:
Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ωραιοκάστρου

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Ωραιόκαστρο τελέστηκε την παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής γιορτής Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

«Το φως φιλοξενεί στα σπλάχνα Της η Παναγία μας και τίκτει τον «ήλιον της δικαιοσύνης», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του.
Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος ανέλυσε, σύμφωνα με τη δογματική διδασκαλία, τη βυζαντινή εικόνα στην οποία αποτυπώνεται η Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου κ. Παντελής Τσακίρης, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης κ.Χρήστος Ρουμπίδης, καθώς και πλήθος πιστών οι οποίοι συμμετείχαν στη λατρευτική Ακολουθία.

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων