06/08/2021 06/08/2021 Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό, χοροστάτησε, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους  του Ιερού Ναού και κληρικούς της Μητροπόλεως. Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον αστυνομικό της ομάδας Δίας, κ. Χρήστο Πετμεζά, μια Εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας, για να τον τιμήσει και να...
06 Αυγούστου, 2021 - 13:02
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2021 - 12:45

Αστυνομικός της ΔΙΑΣ τιμήθηκε στη Μεταμόρφωση Κορδελιού

Διαδώστε:
Αστυνομικός της ΔΙΑΣ τιμήθηκε στη Μεταμόρφωση Κορδελιού

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό, που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό, χοροστάτησε, το απόγευμα της Πέμπτης 5 Αυγούστου 2021, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους  του Ιερού Ναού και κληρικούς της Μητροπόλεως.

Στο τέλος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον αστυνομικό της ομάδας Δίας, κ. Χρήστο Πετμεζά, μια Εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας, για να τον τιμήσει και να προβάλει συγχρόνως τη θυσιαστική του προσπάθεια να σώσει, κάνοντας επί μισή ώρα καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, τη ζωή ενός πολίτη, του κυρίου Γιάννη Βελιβασάκη, ο οποίος είχε καταρρεύσει από ανακοπή καρδιάς το πρωί της Τετάρτης 11 Μαρτίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ιχνογράφησε με παραστατικότητα τη σκηνή της Μεταμορφώσεως του Χριστού ενώπιον των μαθητών Του και των μεγάλων Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης. Την ίδια στιγμή, η φωνή του Θεού Πατρός ομολογεί «ότι ο Θεάνθρωπος  Ιησούς είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, ο οποίος μεταμορφωθείς απεκάλυψε το αρχέτυπον κάλλος».

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ακόμα την αξία του Φωτός, «της φωτεινής Νεφέλης» που επεσκίασε τη σκηνή της Μεταμόρφωσης  και η οποία συνοδεύει και  καταυγάζει  κάθε πιστό που λαχταρά το Φώς.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευόσμου – Κορδελιού κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός,  οι βουλευτές  Στράτος Σιμόπουλος και  Κωνσταντίνος Γκιουλέκας καθώς  και πλήθος πιστών.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων