24/03/2024 24/03/2024 Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024. Στη δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Επαρχιούχος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπούνας –Κισαγκάνι π. Πολύκαρπος και ο Επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. «Ο αγώνας της άσκησης και της νηστείας δεν μπορεί να τελεσφορήσει, υπογράμμισε...
24 Μαρτίου, 2024 - 14:47
Τελευταία ενημέρωση: 24/03/2024 - 14:34

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Νεάπολη την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία στη Νεάπολη την Κυριακή της Ορθοδοξίας

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη τελέστηκε πανηγυρικά η Θεία Λειτουργία την Κυριακή της Ορθοδοξίας, 24 Μαρτίου 2024.

Στη δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν ο Επαρχιούχος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπούνας –Κισαγκάνι π. Πολύκαρπος και ο Επιχώριος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Ο αγώνας της άσκησης και της νηστείας δεν μπορεί να τελεσφορήσει, υπογράμμισε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου και ακαδημαϊκός δάσκαλος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης στο κήρυγμά του, αν δεν ασφαλίζεται μέσα στην ορθή πίστη. Κεντρικό πρόσωπο της Εκκλησίας και σημείο αναφοράς όλων είναι το Θεανδρικό πρόσωπο του Χριστού. Στο Χριστό συνυπάρχουν το κτιστό και το άκτιστο, το ορατό και το αόρατο, το περιγραπτό και το απερίγραπτο».

Στη συνεχεία του κηρύγματός του, ο ομιλητής τόνισε την πολύτιμη προσφορά της Εκκλησίας στα χρόνια της Επανάστασης.

Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων εντός του Ιερού Ναού.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Πολύκαρπο για την παρουσία του στη Θεία Μυσταγωγία και ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στον πνευματικό αγώνα.

   

 

                           

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων