25/04/2023 25/04/2023 Μέσα στο κλίμα της πνευματικής χαράς, που σκορπίζει το μήνυμα της ανάστασης του Χριστού μας και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των Στελεχών των κατασκηνώσεων της Ι. Μητρόπολης στην Κέρκυρα κατά το τριήμερο 21-23 Απριλίου 2023. Στο νησί των Φαιάκων τα Στελέχη  έτυχαν θερμής υποδοχής από τον...
25 Απριλίου, 2023 - 13:39
Τελευταία ενημέρωση: 25/04/2023 - 13:47

Εκδρομή Στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Νεαπόλεως στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Εκδρομή Στελεχών των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Νεαπόλεως στην Κέρκυρα

Μέσα στο κλίμα της πνευματικής χαράς, που σκορπίζει το μήνυμα της ανάστασης του Χριστού μας και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα πραγματοποιήθηκε η εκδρομή των Στελεχών των κατασκηνώσεων της Ι. Μητρόπολης στην Κέρκυρα κατά το τριήμερο 21-23 Απριλίου 2023.

Στο νησί των Φαιάκων τα Στελέχη  έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μ. Κερκύρας π. Θεμιστοκλή Μουρτζανό, εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου.

Ο π. Θεμιστοκλής ξενάγησε τους νέους και τις νέες στο προσκύνημα του Αγίου Σπυρίδωνα διηγούμενος την θαυμαστή παρουσία του Αγίου στην ζωή των χριστιανών του νησιού.

Αμέσως μετά το προσκύνημα στον Άγιο ακολούθησε πλούσιο γεύμα, προσφορά της αγάπης του Μητροπολίτη Κερκύρας κ. Νεκταρίου προς τα Στελέχη της Ι.Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Το πλούσιο και γεμάτο πρόγραμμα της εκδρομής -με περιηγήσεις και ξεναγήσεις στα αξιοθέατα του νησιού- δεν άφησε εκτός το προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος περιοχής Αγρού στη βόρεια Κέρκυρα για την πνευματική ωφέλεια και τον πνευματικό καταρτισμό των Στελεχών.

Η Γερόντισσα Ευφημία υποδέχτηκε με εγκαρδιότητα τα Στελέχη στο αρχονταρίκι της Μονής όπου και μίλησε για τη σημασία των κατασκηνώσεων (η ίδια άλλωστε υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και στέλεχος χριστιανικών κατασκηνώσεων).

Επιπλέον αναφέρθηκε στην εμπειρία της από τους Αγίους γέροντες της εποχής μας Πορφύριο και Παΐσιο με τους οποίους είχε προσωπική επικοινωνία καθώς και από τον μακαριστό γέροντα της αδελφότητας π. Πολύκαρπο, Μητροπολίτη Κερκύρας.

Μεγάλη ήταν η συγκίνηση όταν η Γερόντισσα ζήτησε από τα στελέχη μας που διακονούν και ως ιεροψάλτες στις ενορίες να ψάλλουν στο νέο καθολικό της Μονής το οποίο διακρίνεται για την ακουστική του και σύντομα πρόκειται να εγκαινιαστεί.

Ευχαριστίες απευθύνουν τα στελέχη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Γλυκές οι αναμνήσεις για τα Στελέχη που έστω και για λίγο ξεκουράστηκαν -ενόψει μάλιστα της κατασκηνωτικής περιόδου- και ξέφυγαν από την ρουτίνα της καθημερινότητας αφού οι τελευταίες ώρες των εκδρομέων στη Κέρκυρα -ημέρα Κυριακή του Θωμά- ήταν αφιερωμένες:

-Στη συμμετοχή στη θεία λειτουργία στην φιλόξενη ενορία Αγίων Πάντων πόλεως Κερκύρας.
-Στο προσκύνημα του λειψάνου της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας στον Μητροπολιτικό Ναό όπου συναντηθήκαμε με τον εορτάζοντα π. Γεώργιο Μπογδάνο, Υπεύθυνο Νεότητος της Ι. Μ. Κερκύρας και
-Στις βόλτες στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης.

Όλα τα Στελέχη εκφράζουν την ευγνωμοσύνη μας προς τον Σεβασμιώτατο πατέρα μας κ. Βαρνάβα, ο οποίος μαζί με την ευλογία Του βοήθησε ΕΜΠΡΑΚΤΑ στο να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδρομή. Ευχή μας είναι η ευλογία του Σεβασμιωτάτου να μας συνοδεύσει και αυτό το καλοκαίρι για μία καλή και καρποφόρα κατασκηνωτική περίοδο“!

 

       

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων