07/11/2021 07/11/2021 Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου από το Νεφ Σεχίρ της Καπαδοκίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο π. Γεώργιος Μπέτας, αφορμήθηκε για το κήρυγμά του από στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και  στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο προσωνύμιο «άγιος» το όποιο η...
07 Νοεμβρίου, 2021 - 10:59
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2021 - 10:35

Εσπερινός Νεαπολιτών Αγίων στον Άγιο Γεώργιο Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Εσπερινός Νεαπολιτών Αγίων στον Άγιο Γεώργιο Νεαπόλεως

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια, προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου από το Νεφ Σεχίρ της Καπαδοκίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, χοροστάτησε, το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο π. Γεώργιος Μπέτας, αφορμήθηκε για το κήρυγμά του από στίχους του ποιητή Τάσου Λειβαδίτη και  στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο προσωνύμιο «άγιος» το όποιο η Εκκλησία μας έδωσε στους πιστούς που υπέγραψαν την ομολογία της πίστης τους με το αίμα τους. Στη χορεία αυτή προστέθηκαν αργότερα οι ασκητές και οι νεομάρτυρες.

Ο ομιλητής επικαλούμενος σκέψεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Περγάμου κ. Ιωάννου Ζηζιούλα, του Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς και συγχρόνων αγιορειτών πατέρων οικοδόμησε το θέμα του όσον αφορά τα χαρακτηριστικά της αγιότητας.

 

Παρατίθενται κάποιες από τις σκέψεις:

«Αγιότητα είναι μια βαθιά ευαισθησία.

Η αγιότητα περιφρουρεί την χαμένη μας παιδικότητα.

 Άγιος είναι αυτός που βλέπει παντού τις σταλαγματιές της αγάπης του Θεού.

 Όλοι οι Άγιοι σώθηκαν, αλλά έσωσαν και άλλους.

 Οι Άγιοι θα αγαπούσαν το Χριστό ακόμα και αν δεν υπήρχε ο Παράδεισος.

Οι Άγιοι αποτελούν την ελπίδα του κόσμου.

Η Ελλάδα δεν παράγει αυτοκίνητα, αλλά ακόμα δίνει Αγίους στον Ουρανό.

Στη ζωή μας δεν σώζει αυτό στο οποίο πατάμε δηλαδή η γη, αλλά αυτό το οποίο κρατάμε, το χέρι του Θεού!».

 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων