23/04/2022 23/04/2022 Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022. Είχαν συρρεύσει από νωρίς πολλοί πιστοί, για να αποδώσουν στο Νυμφίο της Εκκλησίας την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη και τον πρέποντα σεβασμό. Στο σολέα στολισμένος ο Επιτάφιος απέδιδε...
23 Απριλίου, 2022 - 17:11
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 17:14

Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Η Ακολουθία του Επιταφίου στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη τελέστηκε η Ακολουθία του Επιταφίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου 2022. Είχαν συρρεύσει από νωρίς πολλοί πιστοί, για να αποδώσουν στο Νυμφίο της Εκκλησίας την οφειλόμενη ευγνωμοσύνη και τον πρέποντα σεβασμό.

Στο σολέα στολισμένος ο Επιτάφιος απέδιδε το μήνυμα της σημερινής ημέρας και επέτεινε τη συγκίνηση.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας, πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου, ενώ εκατέρωθεν, στα ρείθρα του δρόμου πιστοί με αναμμένες λαμπάδες και λουλούδια έραιναν την πένθιμη συνοδεία.

Συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Πολιτεία και το Στρατό.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων