10/05/2020 10/05/2020 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ασβεστοχώρι, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, ημέρα κατά την οποία η Τοπική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ακακίου. Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από την Ευαγγελική Περικοπή και καθρεπτίζοντας στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τον παραλυτικό...
10 Μαΐου, 2020 - 15:32
Τελευταία ενημέρωση: 10/05/2020 - 14:55

“Η Εκκλησία πάντα καλεί τους πιστούς σε μετοχή, σε κοινωνία”

Διαδώστε:
“Η Εκκλησία πάντα καλεί τους πιστούς σε μετοχή, σε κοινωνία”

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ασβεστοχώρι, ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Κυριακή του Παραλύτου, 10 Μαΐου 2020, ημέρα κατά την οποία η Τοπική Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Ακακίου.

Ο Σεβασμιώτατος, αφορμώμενος από την Ευαγγελική Περικοπή και καθρεπτίζοντας στη σκηνή της συνάντησης του Κυρίου με τον παραλυτικό την ταλαιπωρία του σύγχρονου ανθρώπου, μίλησε για την «κόλαση» της μοναξιάς και την απομόνωση που βίωσαν οι άνθρωποι εξαιτίας των μέτρων περιορισμού και αντιμετώπισης της πανδημίας.

«Η Εκκλησία υπογράμμισε, ο Σεβασμιώτατος, πάντα καλεί τους πιστούς σε μετοχή, σε κοινωνία. Η Εκκλησία ως άλλη πνευματική «κολυμβήθρα» προσφέρει, μέσα σους αιώνες, την ίαση σε όσους την προσεγγίζουν με πίστη. Ο Χριστός ο ιδρυτής της Εκκλησίας προσκαρτερεί καρτερικά τη συμμετοχή μας στο θαύμα και ρωτά διακριτικά «θέλεις υγιής γενέσθαι;» Ακόμα και το δώρο της ίασης προσφέρεται μέσα σε πνεύμα ελευθερίας.

Είναι αλήθεια, πως η Εκκλησία δέχθηκε επιθέσεις τον τελευταίο καιρό. Κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να ρίξουν τα «ιοβόλα βέλη» τους εναντίον Της. Μη φοβάστε! Η Ιστορία της Εκκλησίας βρίθει από Νέρωνες και Διοκλητιανούς. Αν θέλουν να κερδίσουν την αθανασία με την επωνυμία του διώκτη είναι δικαίωμά τους. Εμείς πιστεύουμε και ομολογούμε «Ιησούν Χριστόν Εσταυρωμένον και Ζώντα εις τους αιώνες».

Δείτε τα σχετικά βίντεο: 

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων