15/07/2022 15/07/2022 Κλιμάκιο μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος», συμμετείχαν στις λατρευτικές συνάξεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, πολιούχου του νησιού, υπό τον γενικό τίτλο «Νικοδήμεια», έπειτα από ευγενική πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής...
15 Ιουλίου, 2022 - 21:20
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2022 - 21:23

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως στη Νάξο

Διαδώστε:
Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» της Ι.Μητρόπολης Νεαπόλεως στη Νάξο

Κλιμάκιο μαθητών και αποφοίτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος», συμμετείχαν στις λατρευτικές συνάξεις και εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Παροναξίας προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτη, πολιούχου του νησιού, υπό τον γενικό τίτλο «Νικοδήμεια», έπειτα από ευγενική πρόσκληση του προέδρου του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου «ο Άγιος Νικόδημος» κ. Γεωργίου Κρασσά.

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και σε συνεργασία με καταρτιζομένους του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης «Οργάνωση και Διεύθυνση Χορού Ψαλτών, Κύκλος α΄: τα μέλη της Θείας Λειτουργίας» του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Α.Π.Θ., το τετραήμερο 10 έως 13 Ιουλίου 2022, διοργανώθηκαν οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις.

Στις 11 Ιουλίου 2022, ημέρα μνήμης του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, ο χορός των ψαλτών, υπό την καθοδήγηση του διευθυντή της Σχολής κ. Δήμου Παπατζαλάκη, έψαλε στον αρχιερατικό εσπερινό, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλινίκου.

Ακολούθησε μουσικοφιλολογική εκδήλωση, με ομιλία από τον αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Νεκτάριο Μαρκάκη, Συνταγματάρχη – Προϊστάμενο του Γραφείου Θρησκευτικού Γ.Ε.Σ., με θέμα «Ο άγιος Νικόδημος ως πρότυπο φιλομάθειας», και ψαλμώδηση ύμνων προς τιμήν του αγίου Νικοδήμου από τον προσκεκλημένο χορό ψαλτών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Καλλίνικος, αφού ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες, απένειμε στον ομιλητή και τον εκπρόσωπο του χοράρχη τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά δώρα.

Η συμμετοχή της Σχολής στις λατρευτικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκε με την τέλεση του όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας την επόμενη ημέρα.

Η Σχολή της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως εκφράζει θερμές ευχαριστίες για την τιμητική πρόσκληση και τη φιλοξενία στο όμορφο νησί της Νάξου προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Παροναξίας κ. Καλλίνικο και προς τον Σύλλογο Φίλων Βυζαντινής Μουσικής και Παράδοσης Νάξου «ο Άγιος Νικόδημος», και ιδιαίτερα προς τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Γεώργιο Κρασσά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων