06/08/2019 06/08/2019 Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Χορτιάτη, η οποία, από πολύ νωρίς, κατακλύστηκε από πλήθος πιστών. Διαβάστε αναλυτικά την ανακκοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:      Ο π. Νικόλαος  Λουδοβίκος, στο εμπεριστατωμένο κήρυγμά του, έθεσε ως...
06 Αυγούστου, 2019 - 17:42

“Η θέωση, αποτελεί το δώρο του Θεού στον άνθρωπο”

Διαδώστε:
“Η θέωση, αποτελεί το δώρο του Θεού στον άνθρωπο”

Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, Τρίτη 6 Αυγούστου 2019, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ιερούργησε στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Χριστού στο Χορτιάτη, η οποία, από πολύ νωρίς, κατακλύστηκε από πλήθος πιστών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακκοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

 

 

Ο π. Νικόλαος  Λουδοβίκος, στο εμπεριστατωμένο κήρυγμά του, έθεσε ως αφόρμηση το ερώτημα «γιατί ο Κύριος ενσαρκώθηκε;».

«Η Μεταμόρφωση μάς αποκαλύπτει ότι ο Χριστός έπρεπε  να ενδυθεί την ανθρώπινη φύση, για να εισέλθει στην ανθρώπινη φύση η θεια ζωή .Η θέωση, αποτελεί το δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Το υλικό Πρόσωπο του Λόγου γίνεται άφθαρτο, για να μπορεί ο άνθρωπος να αφθαρτοποιείται, να νικά το θάνατο. Πρόθεση  του Θεού είναι  να εισέλθει η θεία ενέργεια μέσα στoν άνθρωπο, έτσι ώστε να δύναται ο άνθρωπος να υπερβαίνει και να ενεργεί περά από τα όρια που θέτει η περατή ανθρώπινη φύση.

 

 

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε τα γεννήματα της αμπέλου και ευχήθηκε σε όλους η Χάρις της θαυματουργού Παναγίας Χορταΐτισσας να τούς συνοδεύει και να τους ευλογεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων