26/04/2020 26/04/2020 Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας: “Η ζωντανή πίστη κάνει τον Θεό, που είναι αόρατος με τα μάτια του σώματος, ορατό με τα μάτια της ψυχής, τον αναφή ως προς τη θεότητα, ψηλαφητό με την αγάπη” Την Κυριακή του Θωμά ή αλλιώς του Αντίπασχα, 26 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στην Ιερά Μονή...
26 Απριλίου, 2020 - 15:24
Τελευταία ενημέρωση: 26/04/2020 - 15:38

“Η ζωντανή πίστη κάνει τον Θεό ορατό με τα μάτια της ψυχής”

Διαδώστε:
“Η ζωντανή πίστη κάνει τον Θεό ορατό με τα μάτια της ψυχής”

Μητροπολίτης Νεαπόλεως Βαρνάβας: “Η ζωντανή πίστη κάνει τον Θεό, που είναι αόρατος με τα μάτια του σώματος, ορατό με τα μάτια της ψυχής, τον αναφή ως προς τη θεότητα, ψηλαφητό με την αγάπη”

Την Κυριακή του Θωμά ή αλλιώς του Αντίπασχα, 26 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας ιερούργησε στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Χορτιάτη, όπου σύμφωνα με το τυπικό της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι καθιερωμένο να τιμάται η εφέστια Εικόνα της Παναγίας της Χορταΐτισσας.

“Η συνάντηση του Χριστού με τον απόστολο Θωμά”, επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, “καταδεικνύει την ήττα της λογικής και την επικράτηση της βεβαιότητας της πίστης. «Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες». «Μακάριοι εκείνοι που πιστεύουν χωρίς να μ’ έχουν δει». Μ’ αυτά τα λόγια ο Κύριος συνένωσε τους πιστούς όλης της γης και όλων των εποχών με το λογικοκρατούμενο Θωμά Του. Η ζωντανή πίστη κάνει τον Θεό, που είναι αόρατος με τα μάτια του σώματος, ορατό με τα μάτια της ψυχής, τον αναφή ως προς τη θεότητα, ψηλαφητό με την αγάπη. Κυριακή του Αντίπασχα σήμερα και διατρανώνουμε την πίστη μας στην Ανάσταση του Κυρίου, στη «θανάτωση» του θανάτου, στην επικράτηση της ομορφιάς!”

Μετά το πέρας τη Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγία της Χορταΐτισσας πέριξ της Μονής, για να περιζώσει τα πάντα με τη Χάρη της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων