06/10/2023 06/10/2023 Στην Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προήδρευσε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, με την ιδιότητα του βοηθού τοποτηρητή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης  άρχισε την ομιλία του με μια εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα και στην προσφορά του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου στο έργο της Εκκλησίας. Ο Σεβασμιώτατος,...
06 Οκτωβρίου, 2023 - 17:00
Τελευταία ενημέρωση: 06/10/2023 - 16:42

Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης υπο την προεδρία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης υπο την προεδρία του Μητροπολίτη Νεαπόλεως

Στην Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης προήδρευσε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023, με την ιδιότητα του βοηθού τοποτηρητή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης  άρχισε την ομιλία του με μια εκτενή αναφορά στην προσωπικότητα και στην προσφορά του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ανθίμου στο έργο της Εκκλησίας.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού  υπενθύμισε τον αδιατάρακτο σύνδεσμο του Γέροντός του, κυρού Διονυσίου με τον προσφάτως παραιτηθέντα Παναγιώτατο κ. Άνθιμο, μνημόνευσε ότι ο άγιος τότε Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος συμμετείχε στη χειροτονία του: «υπήρξε εις εκ των χειροτονησάντων αρχιερέων». Οι κληρικοί της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης βρίσκονται ήδη στην τροχιά των προετοιμασιών της εκλογής και ενθρόνισης του νέου Ποιμενάρχη τους.

Ακολουθεί ηχητικό αρχείο με την ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων