15/04/2020 15/04/2020 Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε το Αρχιερατικό Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων πλαισιούμενος από τον π.Νικηφορο Καλαϊτζίδη, τον π.Αλέξανδρο Καλπακίδη και τον αρχιδιάκονο π.Γεώργιο Πολυχρονιάδη. Ο π.Γεώργιος Μίλκας με γλαφυρότητα και παραστατικότητα ανακάλεσε από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης την ιστορία της μετανοίας...
15 Απριλίου, 2020 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2020 - 20:25

Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων

Διαδώστε:
Ιερό Ευχέλαιο στον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων

Τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας τέλεσε το Αρχιερατικό Ευχέλαιο στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων πλαισιούμενος από τον π.Νικηφορο Καλαϊτζίδη, τον π.Αλέξανδρο Καλπακίδη και τον αρχιδιάκονο π.Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Ο π.Γεώργιος Μίλκας με γλαφυρότητα και παραστατικότητα ανακάλεσε από το βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης την ιστορία της μετανοίας του προφητάνακτα Δαβίδ, ο οποίος είχε περιπέσει σε διπλό αμάρτημα: φόνο και μοιχεία. Ο Θεός, ο οποίος «θέλει πάντας ανθρώπους σωθήναι» έστειλε τον προφήτη Του Νάθαν και διεμήνυσε στο βασιλιά Δαβίδ τη δυσαρέσκειά Του για τη διαπραχθείσα παράβαση. Η συντριβή του βασιλιά, ο αδιάκοπος θρήνος του είλκυσαν το έλεος του Θεού και θεράπευσαν το τραύμα που προξένησε η αμαρτία. Με τη φράση «Υπάρχει ελπίδα, όσο υπάρχει μετάνοια» έκλεισε ο ομιλητής τον  λόγο του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων