26/08/2019 26/08/2019 «Κατά την πίστιν σου γενηθήτω» ήταν το Σύνθημα του Κατασκηνωτικού τριημέρου Κυριών στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεώς Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο οποίος με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα, ανέπτυξε ένα θέμα σχετικό με τη συζυγία. Η...
26 Αυγούστου, 2019 - 15:19
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2019 - 15:21

Κατασκηνωτικό Τριήμερο Κυριών της Μητρ.Νεαπόλεως

Διαδώστε:
Κατασκηνωτικό Τριήμερο Κυριών της Μητρ.Νεαπόλεως

«Κατά την πίστιν σου γενηθήτω» ήταν το Σύνθημα του Κατασκηνωτικού τριημέρου Κυριών στην Κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεώς Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Πρώτος προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Γιάγκου, ο οποίος με γλαφυρότητα και διεξοδικότητα, ανέπτυξε ένα θέμα σχετικό με τη συζυγία. Η κυρία Βασιλική Αηδονοπούλου Στρατιωτική Ψυχολόγος και Προϊσταμένη στη Β΄ Χειρουργική του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μίλησε εμπεριστατωμένα για την τοποθέτηση ορίων στην αγωγή των παιδιών.

Το Σάββατο 24 Αυγούστου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π.Ιάκωβος Κυζιρίδης αναφέρθηκε στις συνέπειες της αμαρτίας αντλώντας παραδείγματα από τα αγιοπατερικά κείμενα και το λόγο του Κυρίου. Ένα ενδιαφέρον θέμα για την «αντιγήρανση» παρουσίασε η φαρμακοποιός κυρία Χριστίνα Κυνηγοπούλου την Κυριακή 25 Αυγούστου, ενώ την ίδια μέρα οι κυρίες είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα βιωματικό εργαστήριο για τις συγκρούσεις στην οικογένεια και τη διαχείρισή τους.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε το 8ο φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, στο οποίο παρουσιάστηκαν χοροί από το Αιγαίο, την Καππαδοκία, τη Ρούμελη και το Μοριά, διαγωνισμό γλυκών, παιχνίδια μαγειρικής και νοικοκυροσύνης, βόλτες στη θάλασσα, κατασκευές κοσμημάτων από υγρό γυαλί, κατασκευές κουκλων από ανακυκλώσιμα υλικά, την παρουσίαση ενός κωμικού θεατρικού, το οποίο σκηνοθέτησε και παρουσίασε η ομάδα κυριών από τον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Κορδελιού. Οι διαγωνισμοί ανέδειξαν τα ταλέντα και τα χαρίσματα των κυριών και τις άμειψαν με όμορφα χρηστικά δώρα.

Η χαρά των κυριών- κατασκηνωτριών ολοκληρώθηκε, το Σάββατο 24 Αυγούστου, με την επίσκεψη του Σεβασμιώτατου κ. Βαρνάβα, ο οποίος έφτασε την κατασκήνωση συνοδευόμενος από τον π. Βασίλειο Βύρλιο τον « αεί δώρα- φέροντα» και τον αρχιδιάκονο π. Γεώργιο Πολυχρονιάδη.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε πατρικά στις κυρίες και πέτυχε τη δημιουργία οικογενειακού κλίματος, ενώ συγχρόνως προβλημάτισε γόνιμα και έδωσε την αφορμή για πνευματικές αναβάσεις.

Η ευλογητική επίσκεψη έκλεισε με την προσφορά δώρων από το Σεβασμιώτατο και την καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία, για να «αιχμαλωτιστεί» η όμορφη στιγμή πριν εγγραφεί στην αιωνιότητα.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τις 3 μαγείρισσες κ.Πολυξένη Κουμλή, κ.Θεοδώρα Γιαγκάζογλου, κ.Θεανώ Ιντζέ που θυσιαστικά διακόνησαν σε 3 κατασκηνωτικές περιοδους της Ι.Μητροπόλεως στο Ποσείδι. Στην παρέα τους στο τριήμερο κυριών προστέθηκε και η κ.Αναστασία Σπυριδοπούλου, μητέρα της Πρεσβυτέρας Έφης από τον Ι.Ν.Μεταμορφώσεως Κορδελιού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων