19/02/2021 19/02/2021 Για την πανήγυρή τους ετοιμάζονται στη Μενεμένη, αν και κεκλεισμένων των θυρών φέτος… Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Άγιος Πολύκαρπος, Έτσι, την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης, ενώ στο τέλος θα διαβαστούν οι αρτοκλασίες στα προπύλαια του ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί...
19 Φεβρουαρίου, 2021 - 22:48
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2021 - 22:43

Λιτή φέτος η πανήγυρη του Αγίου Πολυκάρπου

Διαδώστε:
Λιτή φέτος η πανήγυρη του Αγίου Πολυκάρπου

Για την πανήγυρή τους ετοιμάζονται στη Μενεμένη, αν και κεκλεισμένων των θυρών φέτος…

Την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου εορτάζει ο Άγιος Πολύκαρπος, Έτσι, την Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου, θα ψαλλεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης, ενώ στο τέλος θα διαβαστούν οι αρτοκλασίες στα προπύλαια του ναού. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ενώ θα διαβαστεί και το Κόλλυβο του Αγίου Πολυκάρπου.

Και τις δύο ημέρες, οι πιστοί θα μπορούν να προσκυνούν το λείψανο του Αγίου Πολυκάρπου έως την ώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Τα εγκαίνια του Ιερού παρεκκλησίου του Αγίου Πολυκάρπου έγιναν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα τον Απρίλιο του 2009 και το κτίριο, όπου βρίσκεται και φιλοξενείται προσωρινά ο Ιερός Ναός του Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης, είναι του δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει μέχρι σήμερα δύο φάσεις ανακαίνισης του υπάρχοντος κτιρίου προς καλύτερη εξυπηρέτηση των ευλαβών χριστιανών της ενορίας και από τον Ιανουάριο του 2014 και με την ευχή και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου λειτουργεί κανονικά ως Ιερός Ναός.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων