07/10/2019 07/10/2019 Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο θαύμα της ανάστασης του υιού της χήρας στη Ναΐν:  καθώς η νεκρική πομπή εξέρχεται της μικρής κωμόπολης συναντά τη Ζωή, το Χριστό, ο οποίος ως κύριος της...
07 Οκτωβρίου, 2019 - 22:31
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2019 - 19:47

Μητρ.Νεαπόλεως: “Μόνον ο Κύριος έχει τη δύναμη να παρηγορεί την ψυχή και να ανασταίνει την ελπίδα”

Διαδώστε:
Μητρ.Νεαπόλεως: “Μόνον ο Κύριος έχει τη δύναμη να παρηγορεί την ψυχή και να ανασταίνει την ελπίδα”

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Φίλυρο ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο θαύμα της ανάστασης του υιού της χήρας στη Ναΐν:  καθώς η νεκρική πομπή εξέρχεται της μικρής κωμόπολης συναντά τη Ζωή, το Χριστό, ο οποίος ως κύριος της ζωής και του θανάτου επιτάσσει με εξουσία την πονεμένη μητέρα να σταματήσει να θρηνεί και τον κεκοιμημένο γιό να «εγερθεί», να σηκωθεί. Μόνον ο Κύριος ως παντοδύναμος Θεός έχει τη δύναμη να νικά το θάνατο.

Μόνον ο Κύριος έχει τη δύναμη να παρηγορεί την ψυχή και να ανασταίνει την ελπίδα. Το Ιερό Ευαγγέλιο διασώζει τρεις αναστάσεις νεκρών: του υιού της χήρας στη Ναΐν, της κόρης του Ιάειρου και του ηγαπημένου φίλου του Χριστού, Λαζάρου. Το θαύμα της ανάστασης αποτελεί προάγγελο της ανάστασης του Κυρίου και της προσωπικής μας ανάστασης».

Ο  προϊστάμενος του Ναού π.Ειρηναίος Πουλιανίτης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, αφού ευχαρίστησε το Σεβασμιώτατο για την ευλογητική του παρουσία,   τού ευχήθηκε, εξ αφορμής της επετείου της εις Επίσκοπον εκλογής τουέτη πολλά άγιας ποιμαντορίας. «Άξιος» αντιφώνησε ο λαός του Θεού επισφραγίζοντας την ευχή.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων