15/04/2023 15/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε χθες στην Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε άκρως συγκινητική και ιδιαίτερα μεγαλειώδης η στιγμή που τρείς επιτάφιοι: του Ι. Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και...
15 Απριλίου, 2023 - 20:30
Τελευταία ενημέρωση: 15/04/2023 - 20:29

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Ας είναι αυτή η λιτανεία ανάσταση για τον καθένα μας!»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Ας είναι αυτή η λιτανεία ανάσταση για τον καθένα μας!»

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας χοροστάτησε χθες στην Ακολουθία του Επιταφίου, η οποία τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε άκρως συγκινητική και ιδιαίτερα μεγαλειώδης η στιγμή που τρείς επιτάφιοι: του Ι. Μητροπολιτικού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως, του Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα και του Ιερού Ναού της Αγίας Βαρβάρας συναντήθηκαν στη συμβολή των οδών Αγνώστου Στρατιώτου και Αγίου Γεωργίου σε μια διατράνωση της Νίκης του Χριστού πάνω στο θάνατο. Είχαν πλημμυρίσει οι παρυφές των δρόμων από πλήθη πιστών που συνόδευαν τη λιτανεία, κρατώντας λαμπάδες στα χέρια.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού ευλόγησε την ιερή πομπή που συνόδευε το « ξόδι» του Θεού, απηύθυνε λόγους παραμυθητικούς στο ποίμνιο του υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά τη «μανική» αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο.« Ας είναι αυτή η λιτανεία ανάσταση για τον καθένα μας», ευχήθηκε στο τέλος ο Ιεράρχης της Δυτικής Θεσσαλονίκης.


 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων