25/02/2024 25/02/2024 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024. Ο Σεβασμιώτατος, στο  κήρυγμά του, αποτύπωσε με παραστατικότητα τη σκηνή της προσευχής στο Ναό του Σολομώντος  του Τελώνου και του Φαρισαίου: «Ο ένας παρουσιάζει ενώπιον του Θεού το πρόσωπό του γεμάτος αυτοπεποίθηση,...
25 Φεβρουαρίου, 2024 - 15:01
Τελευταία ενημέρωση: 25/02/2024 - 14:39

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Η ταπείνωση είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η πνευματική ζωή μας

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Η ταπείνωση είναι η βάση πάνω στην οποία θα οικοδομηθεί η πνευματική ζωή μας

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Εύοσμο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Σεβασμιώτατος, στο  κήρυγμά του, αποτύπωσε με παραστατικότητα τη σκηνή της προσευχής στο Ναό του Σολομώντος  του Τελώνου και του Φαρισαίου:

«Ο ένας παρουσιάζει ενώπιον του Θεού το πρόσωπό του γεμάτος αυτοπεποίθηση, αλαζονεία  και σιγουριά.  Από την άλλη πλευρά, ο τελώνης,  με σκυμμένο το κεφάλι, επικαλείται το έλεος του Θεού: «ο Θεός ιλάσθητί μοι τω αμαρτωλώ». Ο πολιτισμός μας ενσταλάζει το δηλητήριο της οίησης και διδάσκει τον εγωισμό ως τρόπο ζωής. Στο ερώτημα τι είναι ταπείνωση, η απάντηση είναι: ο Θεός είναι ταπεινός. “Μάθετε απ’ εμού ότι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία”. Η ταπείνωση είναι η βάση πάνω στην οποία θα  οικοδομηθεί η πνευματική ζωή μας και ο αγώνας».

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

                                  I

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων