19/11/2023 19/11/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα Κάτω Τούμπας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023. Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή, στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας άφρονας πλούσιος. Όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «η περικοπή αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε οι περισσότεροι από εμάς. Αποκαλύπτει...
19 Νοεμβρίου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2023 - 13:32

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Ο πολιτισμός μας ακυρώνει τον Θεό και θεοποιεί τον άνθρωπο

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Ο πολιτισμός μας ακυρώνει τον Θεό και θεοποιεί τον άνθρωπο

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα Κάτω Τούμπας ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2023.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή, στην οποία πρωταγωνιστούσε ένας άφρονας πλούσιος.

Όπως επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος, «η περικοπή αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο σκεπτόμαστε οι περισσότεροι από εμάς. Αποκαλύπτει το μέτρο με το οποίο αξιολογούμε τα αγαθά της ζωής. Η παραβολή εστιάζει στα πλούτη και στη διαχείρισή τους. Ο πλούσιος αδυνατεί να καταλάβει ότι η ζωή μας έχει πεπερασμένα όρια, διαλέγεται με τον εαυτό του αγνοώντας την ύπαρξη του συνανθρώπου του. Εγκλωβίζεται στην αυτοεικόνα του. Ορίζει ως προσωπικό του παράδεισο τα υλικά του αγαθά. Μια «προφητική»  εικόνα του σύγχρονου πολιτισμού  αποτυπώνεται στην ευαγγελική περικοπή: ο πολιτισμός μας ακυρώνει τον Θεό και θεοποιεί τον άνθρωπο».

 

                                        

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων