11/08/2023 11/08/2023 Στην ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα, ο οποίος αποδόθηκε με ιεροπρέπεια στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε χθες ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ν. Μαγνησίας. Στην ύπαρξη της δυνατής σχέσης ανάμεσα στην Υπεραγία Θεοτόκο και τη Ρωμιοσύνη αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του. Στον Ιερό Ναό έσπευσαν οι πιστοί,...
11 Αυγούστου, 2023 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 11/08/2023 - 8:54

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Στο πρόσωπο της Παναγίας φανερώνεται το πρόσωπο του Θεού, η Βασιλεία των Ουρανών»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Στο πρόσωπο της Παναγίας φανερώνεται το πρόσωπο του Θεού, η Βασιλεία των Ουρανών»

Στην ακολουθία του Μεγάλου Παρακλητικού Κανόνα, ο οποίος αποδόθηκε με ιεροπρέπεια στην Υπεραγία Θεοτόκο, χοροστάτησε χθες ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Ν. Μαγνησίας. Στην ύπαρξη της δυνατής σχέσης ανάμεσα στην Υπεραγία Θεοτόκο και τη Ρωμιοσύνη αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του.

Στον Ιερό Ναό έσπευσαν οι πιστοί, για να δεηθούν στη Μητέρα του κόσμου και να ακουμπήσουν με εμπιστοσύνη τα αιτήματά τους.

Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την αξία της αρετής της ταπείνωσης, η οποία κοσμούσε την προσωπικότητα της Παναγίας: «Η ταπείνωσή Της προκαλεί τη χάρη του Θεού. Η Παναγία μας με τη βιοτή Της αποκαλύπτει τον κόσμο των Αγίων και τον κόσμο του Θεού. Στο πρόσωπό Της φανερώνεται το πρόσωπο του Θεού, η Βασιλεία των Ουρανών».

Ακούστε το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου:

                   

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων