02/04/2023 02/04/2023 Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πεύκων, στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. «Ο Ευαγγελιστής Μάρκος μέσα από το κείμενο του μας παιδαγωγεί. Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το Μυστήριο του Σταυρού. Με της καρδιάς το πύρωμα προσεγγίζεις τα Μυστήρια. Οι μαθητές του Ζεβεδαίου επιθυμούν την πρωτοκαθεδρία....
02 Απριλίου, 2023 - 20:21
Τελευταία ενημέρωση: 02/04/2023 - 20:43

Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Χωρίς σταυρικό και διακονικό ήθος δεν υπάρχει… Ανάσταση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Νεαπόλεως: «Χωρίς σταυρικό και διακονικό ήθος δεν υπάρχει… Ανάσταση» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πεύκων, στην ομώνυμη πευκόφυτη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

«Ο Ευαγγελιστής Μάρκος μέσα από το κείμενο του μας παιδαγωγεί. Δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε το Μυστήριο του Σταυρού. Με της καρδιάς το πύρωμα προσεγγίζεις τα Μυστήρια. Οι μαθητές του Ζεβεδαίου επιθυμούν την πρωτοκαθεδρία. Ο Χριστός στο αίτημα φιλοπρωτίας προτείνει το δρόμο της διακονίας και της θυσίας. Ο κόσμος στον οποίο διαβιούμε διακρίνεται για την έπαρση, την αλαζονεία, την επίδειξη δύναμης σε αντιδιαστολή με τον κόσμο του Θεού που διέπεται από το πνεύμα της θυσίας και της ταπείνωσης. Οι άνθρωποι του Θεού επιβάλλονται με την ήσυχη δύναμη της αγάπης και το διακονικό ήθος. Χωρίς σταυρικό και διακονικό ήθος δεν υπάρχει …. Ανάσταση !!», είπε μεταξύ άλλων στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος.


 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων