20/05/2019 20/05/2019 Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ιερούργησε, την Κυριακή 19Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας. O Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των «βιαίως αναιρεθέντων και αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων», τιμώντας έτσι την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π.Παύλος Ιωσηφίδης, οποίος διακονεί τελευταίως το Δευτερόθρονο...
20 Μαΐου, 2019 - 11:33
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2019 - 11:34

Μνημόσυνο στη μνήμη των «βιαίως αναιρεθέντων και αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων»

Διαδώστε:
Μνημόσυνο στη μνήμη των «βιαίως αναιρεθέντων και αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων»

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ασβεστοχωρίου ιερούργησε, την Κυριακή 19Μαΐου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

O Σεβασμιώτατος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας,τέλεσε μνημόσυνο στη μνήμη των «βιαίως αναιρεθέντων και αδίκως σφαγιασθέντων Ποντίων», τιμώντας έτσι την ημέρα της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης  π.Παύλος Ιωσηφίδης, οποίος διακονεί τελευταίως το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, περιέγραψε με γλαφυρότητα τη σκηνή της ιάσεως του παραλυτικού. Ο Χριστός συναντά τον επί τριάντα οκτώ χρόνια παραλυτικό, ο οποίος ομολογεί με ταπείνωση τη δυσκολία του: δεν έχει άνθρωπο να τον βοηθήσει να μπεί στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά την ώρα που άγγελος ταράζει τα νερά και προσφέρει θαυματουργικά την ίαση. Δεν έχει άνθρωπο, έχει όμως ανεξάντλητη  υπομονή:  38 χρόνια περιμένει και υπομένει το μαρτύριο της ακινησίας και της μοναξιάς.

Ο Χριστός γίνεται «ο άνθρωπός του» και  με τον παντοδύναμο λόγο Του τού χαρίζει την πλήρη αποκατάσταση, τον καθιστά ικανό να σηκωθεί και να περπατήσει. Συγχρόνως, ο Κύριος ως κρυφιογνώστης και ιατρός αποκαλύπτει την αιτία της ασθένειας και συνιστά ο φάρμακο: «ίδε υγιής γέγονας μηκέτι αμάρτανε».

Στη Θεία Λειτουργία ήταν παρών  ο Δήμαρχος Πανοράματος –Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων