13/10/2019 13/10/2019 Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, πλαισιωμένος από πατέρες της Μητροπόλεως, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και δοξολογητικό τέλεσε τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίων Θεοπατόρων στην Ευκαρπία. Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην παραβολή του Σπορέως....
13 Οκτωβρίου, 2019 - 21:27

Ν. Ευκαρπία: Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Διαδώστε:
Ν. Ευκαρπία: Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, πλαισιωμένος από πατέρες της Μητροπόλεως, μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και δοξολογητικό τέλεσε τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ιερού Ναού Αγίων Θεοπατόρων στην Ευκαρπία.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ο Σεβασμιώτατος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στην παραβολή του Σπορέως. Με γλαφυρό και παραστατικό λόγο παρουσίασε σκηνές από τη διαδικασία της σποράς και της καρποφορίας, όπως αυτές αποτυπώνονται στην Παραβολή.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αποκωδικοποίησε τους συμβολισμούς: σπόρος είναι ο λόγος του Θεού, Σποριάς είναι ο Ίδιος ο Υιός και Λόγος του Θεού και «γεώργιο» η καρδιά του κάθε ανθρώπου, η οποία ανάλογα με τη δεκτικότητά της αποδεικνύεται στο τέλος γη που καρποφορεί εκατονταπλασσίονα ή τόπος αφιλόξενος στη θεϊκή σπορά και ακατάλληλος για καρποφορία.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας απεύθυνε το εξής κάλεσμα «ελάτε, με το υνί της ταπείνωσης να οργώσουμε την καρδιά μας, για να καρποφορήσει πλούσια, να γίνει σιτοβολώνας και να θρέψει τους «πεινασμένους» για την αγάπη του Θεού αυτού του κόσμου»

Παρόντες στην τελετή των θυρανοιξίων ήταν ο Βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης κ.Σταύρος Καλαφάτης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ.Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.Δημήτρης Ασλανίδης, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά κ.Δημήτρης Δεμουρτζίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθος πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων